Hemingwaykissan poikasia

All-focus

Viisi päivää vanhat Muppe, Himpula, Loiri, Hippu ja Mouru (lempinimiä toistaiseksi) köllöttelevät kesähuoneen sängyn alla masut maitoa pullollaan. Niiden emo, löytökissa Emma Rubinstein nakertaa nappuloita – ja isiä, hemingwaykissa Nappe Bostonia, pitää kiireisenä bisnekset työhuoneeni tuolilla. Tai oikeasti se kyllä nukkuu makoisia iltaunia.

Isi Nappe Bostonilla on takajaloissa viidet varpaat ja etujaloissa kuudet, joista yksissä on peräti tuplakynnet. Äiti Emmalla on sirot ja kapeat tassut, ja varpaita ihan tavallinen määrä.

Muppe on ihan erityinen, sillä on kuudet (!!!) varpaat takajaloissa ja viidet etutassuissa. Takajaloista tulevatkin ilmeisesti melkoiset läppänät! Himpulalla on äitinsä tapaan neljät varpaat, toki etutassuissa lisäksi ne viidennet vähän ylempänä.

All-focus

Loirillakin on normaali määrä varpaita, mutta se on jo viiden päivän ikäisenä osoittanut olevansa hyvin temperamenttista sorttia: se on jo sähissyt, tehnyt hirmuisen määrän kuperkeikkoja ja osannut kömpiä pesästä pyllylleen istumaan emon ruokakuppiin – ja se naukuu melkein laulaen.

Hippu ja Mouru ovat liki identtisiä. Ne ovat varpaiden määrässä tulleet isäänsä. Kyllä niillä tassuilla pysyisi hyvin purjelaivan köysissä keikkumassa! Siksi näitä monivarpaisia kissoja kutsutaankin myös laivakissoiksi. Niiden uskottiin ennen vanhaan olevan onnekkaita, kun pysyivät laivassa kovallakin myrskyllä. Laivoissa tarvittiin kissoja rottaongelmien takia.

Ai mistä tuo nimitys hemingwaykissa tulee? Edesmennyt kirjailija Hemingway oli kovasti tykästynyt monivarpaisiin kissoihinsa ja tänäkin päivänä hänen kotimuseossaan käyskentelee niiden jälkeläisiä vieraita tervehtimässä.

On tässä aikamoinen kesä edessä. Viisi kissanpoikaa kaitsettavana! Hurjan paljon pikkuisia varpaanjälkiä seurattavaksi ja varmasti vilskettä piisaa.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu