Norja on kiistatta talviurheilumaa

Norja on maailman paras talviurheilumaa. En lähde laji  lajilta käymään läpi eri lajien maailmancup tilanteita. Noista linkeistä asia selviää.

CROSS-COUNTRY  –   SKI JUMPING  – NORDIC COMBINED 
ALPINE  – FREESTYLE & FREESKI  –  SNOWBOARD

Biathlon

****

Mäkihypyssa ei tällä  kaudella Norjalla ole mennyt  viime vuosien malliin (miehetnaiset).  Lajiharrastajia Norjassa kyllä riittää Suomeen verrattuna on moninkertainen määrä.

****

Suomella on yksittäisiä talvilajien urheilijoita, jotka menestyvät maailman kärjessä. Iloitaan vähästäkin. Mutta totuus on, että valtaosa valitettavasti sijoittuu  ym. sijoille. Tilanne jatkuu vuodesta toiseen. Onkin  aiheellista kysyä , olisko  kussakin Suomen lajiliitossa aika katsoa, mikä on toiminnan strategia. Pääasia ei ole voitto, vaan osanotto, vie nuorten kiinnostuksen.

***

Tässä  viikonvaihteessa ovat Salpausselän kisat.  Ennen radiossa olivat myös selostukset Salpausselälän kisoista.  Nyt ei ole niitäkään. TV:ssä sentään on – hyvä niin – suorat lähetykset. 

Huomenna  – maaliskuun ensimmäisenä sunnuntaina –  on Ruotsissa   maailman suurimman massahiihtotapahtuman Vasaloppetin (Vaasahiihdon)  päivä. Suomessa  TV 5  kanava lähettää sen suorana klo 8,45 alkaen.  Suomen Kati Roivas  – on kulumassa olevalla kaudella menestynyt  erinomaisesti pitkien matkojen Ski Classic -sarjassa. Hän on tässä vaiheessa naisten sarjassa toisena.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu