Formula F1 1000:s juhlakilpailu maailmanmestarin johdolla

Tänään ajettiin  Shanghaissa kauden kolmas F1 osakilpailu. Osakilpailu oli samalla F1 sarjan 1000:s osakilpailu. Ensimmäinen osakilpailu ajettiin  13.05.1950 Silverstonissa. Kilpailun voitti Alfa Romeo -tallin Giuseppe Farina .

****

Tänään ajetun F1 osakilpailun voitti  -kukapas muu kuin – viisinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton. Toiseksi  ajoi saman MB-tallin  Valteri Bottas ja kolmanneksi Ferrarin Sebastian Vettel. Lewis Hamilton siirtyi samalla kuljettajien  MM-pistejohtoon ja on vahva suosikki ajamaan kuudennen maailmanmestraruuden.

Shanghain osakilpailu

****

Jos kolmen osakilpailun perusteella pitää sanoa, kumpiko talli – Mercedes vai Ferrari – on kauden ykkönen, niin se on Mercedes -talli.  MB-talli kasvattaa pistejohtoaan kilpailijaansa osakilpailusta toiseen. Ferrari -tallilla oli tänään samanlaista venkoilua varikkokäyntien ajoituksessa, mitä tapahtui edellisillä kausilla Sebastian Vettelin hyväksi  ja Kimi Räikkösen tappioksi.

Alfa Romeo -tallin Kimi Räikkönen  ajoi taas  luotettavasti ja varmasti pistesijoille sijalle 9.  Kimi Räikkösen tallikaverilla  Antonio Giovanazzilla ei kilpailut ota sujuakseen ja kysyä sopii, onko hän koko kauden tallin toinen kuljettaja.

****

List of Formula One World Drivers' Champions

List of Formula One World Constructors' Champions

 

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu