Onko Bakun katurata sovelias F1-kilpailupaikaksi ?

 

Tänään ajettiin kauden  neljäs F1-osakilpailu Azerbaizhanin pääkaupungissa Bakussa.

TV-katsojalle herää kysymys, onko Bakun katurata sovelias  F1-kilpailupaikaksi ? Eilen ajettu aika-ajo venyi  useiden kolarointien johdosta lähes parin tunnin mittaiseksi. Ensimmäiset harjoitukset perjantaina jouduttiin  heti alkuunsa keskeyttämään (kahdelle vain aika) kadun viemärikannen irtoamisen johdosta.

F1 osakilpailupaikkakunnat herättävät muutoinkin kysymyksiä ja ihmettelyä.  Mukaan on tullut järjestäjämaita, joissa sananvapaus, ihmisoikeudet ja demokratia eivät ole kehuttavassa tilassa. Kansainvälinen autourheiluliitto eli  FIA  on ilmeisesti  saatu mukaan taloudellisin perustein.

***

Tämän  päivän kilpailun kiinnostavuutta lisäsi  se, että Valtteri Bottas lähti paalupaikalta ja tuli myös voittajana maaliin.

Mercedes -talli  on ottanut kauden kaikissa osakilpailuissa kaksoisvoiton. Valtteri Bottaksen kausi on alkanut loistavasti: kaksi voittoa ja kaksi kakkossijaa.  Bottas siirtyi taas MM-pistejohtoon.  Motorsportin mukaan  Bottas halua tiedon sopimuksen jatkumisesta nykyisessä  MB-tallissa  ennen Monacon osakilpailua.

Maaliintulojärjestys:

1. Valtteri Bottas  2. Lewis Hamilton    3. Sebastian Vettel  

Bakun osakilpailun kulku

***

Kimi Räikkönen joutui tänään lähtemään  varikolta, koska tuomariston mukaan etusiipi ei aika-ajossa ollut sääntöjen mukainen. Räikkönen ajoi jälleen pisteille  sijalle 10.

 

2019 Driver Standings                              2019 Constructor Standings

****

P.s. Tässä samoilla tulilla mainittakoon, ettei rallin  MM-sarjassa ole suomalaisilla alkukausi mennyt odotusten mukaan.  Argentiinan  osakilpailu on vielä kesken, mutta osakilpailuvoitosta eivät näytä  suomalaiskuljettajat vieläkään kilpailevan.  Myös Tommi Mäkisen johtamalla Toyota -tallilla ei alkukausi ole vastannut odotuksia. Sen kertoo tuo tallien välinen pistetilanne.

 

 

 

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu