Voita oikeat pelit, pätee näissäkin jääkiekon MM-kisoissa

Jääkiekon Slovakiassa pelattavia 26.05.2019 saakka kestäviä MM-kisoja on pelattu muutama päivä.

Suomen joukkue on yllättänyt monet asiatuntijat – etenkin Ruotsin puolella  loistopelillään. Ruotsin mediassa puhuttiin jopa Suomen jääkiekon kriisistä ilman NHL-vahvistuksia. Mutta Suomen lyötyä sekä Kanadan että isäntämaa Slovakian, tyyli muuttui.

Tänään jatkoajalla kärsitty tappio USA:lle ei oikeastaan ollut tappio, vaan yhden lisäpisteen ottelu vahvistamaan Suomen asemia lohkonsa neljä parhaan joukkoon

****

Näissäkin jääkiekon MM-kisoissa pätee sanonta, että voita oikeat pelit.  Alkulohkoissa A-B kukin maa pelaa 7-ottelua. Neljä lohkojen parasta joukkuetta jatkavat tärkeään kahdeksanteen “kerrasta poikki” otteluuun. Jos sen pelin Suomi selvittää, ollaankin jo  mitaliotteluissa.

****

Mutta peli kerrallaan. TV:stä (C-more)  lähetettyjen pelien perusteella Ruotsilla ja Venäjällä ovat kovat joukkueet. Ja eiköhän USA ja Kanada paranna peliään muutaman pelatun ottelun jälkeen. Eli Suomen on mitaleille yltääkseen voitettava kovat NHL-KHL  vahvistukset omaavat joukkueet. Ja siihen on Suomi näyttänyt pystävän.

Kaapo Kakon esitykset on noteerattu maailmanlaajuisesti heti ensimmäisestä Kanada -pelistä alkaen.

****

Schedule and Results 2019 IIHF World Chanpionship

List of IIHF World Championship medalists 

 

 

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu