Alkanutta yleisurheilukautta varjostaa taas Venäjän doping -uutiset

Kansainvälinen yleisurheilukausi on käynnistynyt kolmella jo käydyllä Timanttiliigan osakilpailuilla Dohassa, Shangaissa ja Tukholmassa (ks. tuosta linkistä kauden kaikki Timanttiliigan osakilpailut).

Yleisurheilukaudesta tulee pitkä, sillä kausi päättyy vasta lokakuun puolella Dohan MM-kisoihin.

****

Tänään olemme lukeneet The Sunday Timesin  uutisen yleisurheilua kuohuttavasta doping -tapauksesta ja asialla jälleen Venäjä. The Sunday Timesin uutisessa puhutaan nyt  jo Venäjän maana sulkemisesta vuoden 2020 Tokion olympialaisista, jos korkeushyppääjä Danil Lysenkoa  koskevat  dokumentit todistetaan väärennetyiksi (uutisoitu myös Venäjällä). Asia saanee maailmanpoliittiset ulottuvuudet. Isäntämaa Venäjän toimet  Sotshin vuoden 2014 talviolympiakisoissa eivät unohdu vähään aikaan. Olympiatuli ei ehtinyt kunnolla sammua, kun Venäjä aloitti  sotatoimet Ukrainaissa.

Venäjä on maana ollut suljettuna  kansainvälisistä yleisurheilukisoista vuodesta 2015 lähtien maan  valtiojohtoisen doping -toiminnan johdosta. Kansainvälinen yleisurheiluliitto  IAAF päätti tämän vuoden puolella, että Venäjä maana on suljettu  edelleen myös Dohan MM-kisoista.

****

Täällä Suomessa yleisurheiluväki odottaa mielenkiinnolla 11.06.2019 pidettäviä Paavo Nurmi Games  -kisoja, jotka kuulut IAAF:n World Challenge  -sarjaan. Kisojen puuhahenkilöt ovat  jälleen saaneet kovan ulkomaisen tähtikaartiin mukaan.

Kotimaan ja kansainvälisen yleisurheilun  tulostason kehittymistä voit seurata noista linkeistä. Pessimisti ei pety, sanotaan. Sen verran realisti täytyy olla, ettei Suomella ole tällä hetkellä suoranaisia mitalisuosikkeja Dohan MM-kisoissa. Ruotsilla ja Norjalla sen sijaan on useita mitalisuosikkeja. Iltalehden ja Eurosportin asiantuntija  Toni Roponen vastaa, miksi Suomi on jäänyt muiden Pohjoismaiden kyydistä.

***

Dohan MM-kisojen aikataulu

IAAF World Championships in Athletics 1983-2019

 

 

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu