Koska Venäjä palaa maajoukkueena kansainvälisille yleisurheilukentille ?

 

Kirjoitin joku aika sitten  blogin “Uutiset dopingista Venäjän urheilussa eivät ota loppuakseen”.

Niin. Koska Venäjä palaa yleisurheilussa maajoukkueena kansainvälisille kentille ?

****

Kiinnitin Venäjän poissaoloon huomiota nyt viimeksi nuorten  Gävlessä pidetyissä U23 EM-kisoissa  ja Napolissa pidetyissä  kesäuniversiadeissa. Mitalitaulukossa ei ole venäläisiä yleisurheilijoita edes ANA -tunnuksella (ks. tunnuksesta myöhemmin).

****

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on edelleen jatkanut Venäjän yleisurheiluliiton sulkemista kansainvälisestä toiminnasta. IAAF:n  poikkeusluvalla saa 42 venäläistä urheilijaa  osallistua syyskuun ja lokakuun vaihteessa järjestettäviin yleisurheilun MM-kilpailut Dohassa. Venäläiset yleisurheilijat kilpailevat  ANA   -tunnuksella (Authorised Neutral Athletes).

Olen vuosikausia nostanut esille Venäjän epäeettisen ja olympiahengen vastaisen toiminnan mm. Sotshin vuoden 2014  talviolympiakisoissa (McLaren Investigation Report). Lue myös Ylen uutinen.

****

Mutta onko kenenkään etu sulkea Venäjän nuoret kokonaan kv-toiminnan ulkopuolelle? Urheilussa tapahtuu paljon kansainvälistä kanssakäymistä, joka on osaltaan käytännön rauhantyötä.

Miten olisi, jos presidenttimme Sauli Niinistö nostaisi nk. kissan pöydälle  seuraavassa tapaamisessa presidentti Vladimir Putinin kanssa ja kysyisi, miksi Venäjä ei saa omaa dopingvalvontaa kuntoon ? Sillä eihän dopingvalvonta  Venäjällä vielä ole esim. Wadaa tyydyttävässä kunnossa.

Venäjä on maana suljettu jo vuoden 2016 kesäolympiakisoista  ja vuoden 2018 talviolympiakisoista. Vahva ennuste nykymenolla on, että Venäjä maana suljetaan Tokion ensi vuoden 2020 kesäolympiakisoista.

 

 

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu