Japanilaisella automerkillä käydään USA:n yleisurheilumestaruuskisoja

USA:n yleisurheilumestaruuskisat käydään nyt viikonvaihteessa 25-28.07.2019 (Live Results).

****

USA:n omalla liitolla karsintasysteemi  Dohan MM-kisoihin on kerrasta poikki; mestaruuskisojen kolme parasta kustakin  lajista edellyttäen, että urheilija on saavuttanut IAAF:n määräämät tulosrajat. 

MM-kisoihin pääsee urheilijoita myös ns. villillä kortilla. Näitä ovat hallitsevat maailmanmestarit Lontoon 2017  kisoista, Timanttiliigan lajien kokonaiskilpailun voittajat sekä moukarin, kävelyn ja moniotteluiden IAAF:n haastajasarjoista ne urheilijat, jotka johtavat sarjaa, kun MM-kisojen tuloksentekoaika päättyy. MM-kisoihin osallistumisoikeus on  monitahoinen, yksi tulosrajan saavutus ei riitä. IAAF otti käyttöön rankingjärjestelmän Dohan MM-kisoista 2019 alkaen. (Lue tästä lisää).

***

Huomiota kiinnittää  USA:n mestaruuskisojen nimitys: 2019 Toyota USATF Outdoor Championships. Että onkos Tommi Mäkisen rallitalli USA:n mestaruuskisoissa. No ei nyt ihan. Vuosikausia on jo vallinnut tapa, että monien kisojen nimeen on liitetty sponsorin nimi (malliesimerkki Tukholman Timanttiliigan  tämän vuoden kisoista).

Tämä japanilaisen automerkin oleminen noin esillä USA:n mestaruuskisoissa kertoo sen vain, että sekä japanilaiset ja myös monet eurooppalaiset automerkit työllistävät paljon USA:ssa. Samaan aikaan maan  presidentti Donald Trump  uhkaa muiden maiden automerkkejä tuontitulleilla.  Uudenkaupungin tienoillakin asiaa seurataan nyt tiiviisti.

***

Koska Venäjä palaa maajoukkueena kansainvälisille yleisurheilukentille ?

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu