Poissaolojen heikentämä Suomi altavastaajana Ruotsi -otteluun

Viikonvaihteessa käydään taas vuotuinen maaottelu  Ruotsia vastaan.

Otan heti  tähän alkuun  Ruotsin puolella laaditun nk. paperimaaottelun ennusteen, miltä kauden tulosten perusteella maaottelun pisteet jakautuisivat.  Miesten maaottelussa Suomea uhkaa murskatappio, mutta naisten maaottelu näyttää tasaisemmalta. Maitten kärkitulokset (Suomi  – Ruotsi  mänkvinnor)  antavat  tukea tehdylle laskelmalle

Kun SUL julkaisi viikon alussa valitun maajoukkueen, huomiota kiinnitti monen näkyvän nimen puuttuminen Suomen joukkueesta. Miesten puolella Antti Ruuskanen  ei ole keihäänheitossa mukana. Myös pikamatkoilta puuttuu mm. Oskari Lehtonen. Listaa voisi jatkaa, jos otetaan loukkaantumisen vuoksi jo aiemmin kauden kesken jättäneet.

Naisten puolella puuttuvat Suomen joukkueesta mm. Kristiina Mäkelä 3-loikassa, Ella Junnila korkeushypyssä, Alisa Vainio 5-10 000 m:llä jne. Luulen, ettei Ruotsi puolella tehty ennustelaskelma ole kaikkia näitä ottanut huomioon. Luultavasti myös Ruotsin joukkueessa  on poisjääntejä, kuten oli EM-joukkuekilpailun superliigassa  pari viikkoa sitten (Ruotsi putosi sarjaa alemmaksi Suomen ohella). Ruotsin puolella toinen iltapäivälehti uutisoi, että maan supertähdet ovat mukana joukkueessa.

Miesten maaottelussa sileillä juoksumatkoilla (100 –>10 000 m) Suomi on ennustelaskelman mukaan  lyöty jo kanveesiin etukäteen. Suomen kestävyysjuoksu 5-10 000 m:llä ei ole tilastojen perusteella puoleen vuosisataan ollut niin vaatimaton, kuin tänä vuonna.

Paperimaaottelulaskelmat ovat laskelmia , jotka eivät sellaisenaan ole koskaan toteutuneet. Vuosi sitten etukäteislaskelmat  näytti miesten maaottelussa Ruotsille voittoa, mutta sitten tuli 1 500 m:lle mukaan HKV:n   Topi Raitanen, joka käänsi maaotteluvoiton Suomelle.

****

Suomi johtaa käytyjä miesten maaotteluja luvuin  46-32 . Naisten maaottelu johtaa Ruotsi luvuin 43-25  (ks. tästä vuosittaiset loppupisteet).

Ylen Elävä arkisto  palauttaa monta mieleen jäänyttä muistoa maaottelusta. Molempien maiden yleisurheilu tarvitsee tätä maaottelua. Otan tähän historiakatsauksen myös naapurin puolella nähtynä ja koettuna.

***

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu