Asiasta ja asian vierestä

Missä mahtavat tarkalleen olla vuonna 1977 matkaan lähetetyt  avaruusluotaimet (Where are the Voyagers  1-2 )  ? Tuossa linkissä on juoksevat aikamittarit.

NASA  uutisoi viime viikolla,  että yhteys Voyager 2:seen  oli saatu takaisin . Oliko yhteyden palautushetkellä  etäisyys luotaimeen kuinka tarkka , 12,3 miljardia mailia ( Metric Conversion )

***

Lauantaina joulupäivänä  25.12.2021   lähetettiin  matkaan  James Webb   -avaruusteleskooppi matkalle  Ranskan Guianasta. James Webb -teleskooppi näkee menneisyyteen  noin 13,6 miljardin vuoden päähän eli aikaan noin 250 miljoonaa vuotta alkuräjähdyksen jälkeen.  Kuinka kauas siis ?

***

Nuo  ovat yhtä tärkeitä  kuin Suomessa tämänhetkinen poliittinen keskustelu 😀

Nimittäin kukaan ei tahdo olla osapuoli viime aikojen  laukkaavissa sisäpolitiikan keskusteluissa , ei edes media aloittamissaan omissa uutisoineissaan. Trollit, hakkerit , vieraan vallan urkkijat  ym. taputtavat.  

Puhumme  niin totta kuin  osaamme  ja meille ei kelpaa hallituksen tiedonanto, eikä mitkään  muutkaan esitykset. Ja sanomme sen etukäteen kaikesta, vaikkei hallitus ole antanut vielä yhtään hallitusohjelmaan perustuvaa esitystä eduskunnalle.

***

Tänään  10.08 on Laurin  päivä. Vanhan kansanviisauden  mukaanLauri ladot lukkoon panee, kuhilaat ja kokkoset pellolle pystyttää”. Kuhilaiden tilalla   viljapelloilla  viljanpuinti tehdään nykyään toisin.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu