Budapestin MM-kisoissa Ruotsin ja Norjan mitalit näyttävät melko varmoilta, entä Suomen ?

Lauantaina 19.08.2023 käynnistyvät 27.08.2023 kestävät yleisurheilun MM-kisat Budapestissa .

Suomen lähtee kisoihin suurella 40 urheilijan joukkueella. Olen täällä käsitellyt blogissani  MM-kisoja aiemmin (08.08.2023 ). Kysymys kuuluu, takaako suuri  joukkue paremman menestyksen ? No asiasta on revitelty julkisuudessa puoleen jos toiseenkin. Itse olen valitun valintalinjan kannalla.

Ruotsin lähtee kisoihin kahdella  melko   mitalisuosikilla:  miesten seiväshypyssä Armand Duplantis  ja kiekonheitossa  Daniel Ståhl . Myös kävelija Perseus Karlströmin  viime vuoden Eugenen MM-kisojen mitalit  (20    ja  35  km ) voivat saada jatkoa.

Norjan jopa Ruotsiakin varman tuntuisia   mitalisuosikkeja ovat miesten 400 metrin aitajuoksussa Karsten Warholm ja kahdella matkalla (1500 m ja 5000 m)  ihmejuoksija Jakob Ingebrigtsen.

Suomen kohdalla en puhu varmoista mitalisuosikeista, vaan mitalimahdollisuuksista naisten seiväshypyssa Wilma Murto ja seitseottelussa Saga Vanninen  sekä  miesten keihäänheitossa Oliver Helander. Lisäksi pistesijamahdollisuudet on naisten moukarinheitossa Silja Kososella . Mitä tekee miesten kävelyssä  Veli-Matti Partanen ,  vastaus saadaan  jo lauantaina klo 10 jälkeen.

Suomen mitalisarake on vuoden 2015  jälkeen ollut 2017 Lontoon, 2019 Dohan ja Eugenen 2022  MM-kisoissa tyhjä.  Nyt tuntuu, että mitaliton kausi olisi päättymässä , mutta en sano tuota varmuudella.

****

Kauden 2023 kärkitulokset

Budapestin  yleisurheilun MM-kisojen ohjelma ja lähetysajat

World Athletics Championships  1983-2023 

 

****

Olen  aiemmin useaan otteeseen täällä  viitannut MM-kisojen isäntämaan Unkarin  poliittisiin  oloihin ja pääministeri Viktor Orbanin mielivaltaiseen  toimintaan  mm. Ruotsin  Nato -jäsenyyden ratifinoinnissa. Toivon tietysti , että Budapestin MM-kisat voidaan viedä häiriöttä läpi. Nythän on ollut mielenosoituksia  tänä kesänä mm. pyöräilyssä   , jotka ovat keskeyttäneet joksikin aikaa kilpailun läpiviennin. 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu