Ei selvää suosikkia vuoden urheilijaksi

Ensi viikon torstaina 16.01.2020  julkistetaan vuoden 2019 urheilija vuosittaisessa urheilugaalassa.

Urheilutoimittajien Liitto julkaisi 11.12.2019 vuoden urheilija -valiokunnan valitseman top 25 –ehdokaslistan. Kymmenen parhaan listalle voi äänestää yhden TOP -25 listan ulkopuolisen ehdokkaan.

Ei ole  selvää suosikkia vuoden urheilijaksi  tuosta ehdokaslistasta. Eri lajien ja saavutusten punnitseminen ja vertailtavuus on subjektiivinen näkemys. Lajin kansainvälinen taso,  näkyvyys ja levinneisyys ovat kuitenkin hyviä kriteerejä urheilijan suorituksen arvioinnissa

Suomen kansainvälinen taso yleisurheilussa ja perinteisissä  pohjoismaisissa hiihtolajeissa on käynyt vuosi vuodelta entistä kapeammaksi.  Sen osoittivat viime vuoden  Seefeldin MM-hiihdot ja Dohan  yleisurheilun MM-kisat. Suomi sai yhteensä yhden pronssimitalin molemmista kisoista.

Yleisleisurheilun  ja/tai hiihtolajien olympiakultamitalilla tai maailmanmestaruudella on ollut vuodesta 1947 alkaen painava vaikutus  vuoden urheilijan valinnassa. Vuonna 2019 ei näistä lajeista Seefeldin  ja Dohan kisojen saavutusten perusteella ole tulossa vuoden urheilijaa. Ratakelaus lasketaan nykyisin yleisurheiluun, joten  näistä lajeista löytyy suomalaisia maailmanmestareita vuonna 2019 ja mahdollinen vuoden 2019 vuoden urheilija.

****

Vuoden joukkue –ehdokkaat  ja vuoden valmentaja ehdokkaat on myös julkistettu. Tämä lienee helpompi äänestää.

→Vuoden joukkue on mielestäni  miesten jääkiekon MM-joukkue ja vuoden valmentaja  on Jukka Jalonen.

****

Vuoden urheilija  1947 –

Valintojen jälkeen on käyty julkisuudessa  enemmän tai vähemmän polemiikkia, oliko valinnat suuren yelisön mielestä oikeita.Myös tätä valintajärjestelmää  on pidetty jo aikansa eläneenä

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu