Englannin ja Tottenhamin kapteeni Harry Kane siirtyy saksalaisseura  Bayern Müncheniin

Monien maiden  kansalliset jalkapallon pääsarjat käynnistyvät viikonvaihteessa. Niin myös Englannin valioliigan.  Mutta ennen Englannin valioliigan käynnistymistä olemme tällä viikolla lukeneet yhden merkittävän siirtouutisen .

Englannin ja Tottenhamin  kapteeni Harry Kane    siirtyy saksalaisseura  Bayern Müncheniin .

Harry Kane  saa  uudella sopimuksella   25 miljoonaa puntaa vuodessa. Tottenhamissa ansiot eivät nekään olleet ”kovin  pienet”,  noin kymmenen miljoonaa puntaa vuodessa.

Ja paljonko  Bayern München maksaa Tottenhamille.  BBC:n  uutisen mukaan   100 milj. euroa   (£86.4 milj.). Saksassa myös siirtouutinen on näyttävästi uutisoitu (FAZ –  ZDF  –  Spiegel)

***

Tuo Kanen siirtomaksu ei ole lähimainkaan  suurimmasta  päästä. Tässä 03.08.2023 lista kaikkien aikojen 100 kalleinta jalkapallon siirtomaksua.

Paljonkohan mahtaisi olla  viime kauden valioliigan maalikuninkaan  Erling Haalandin  mahdolllinen siirtomaksu Manchester Citystä.  Monet Englannin jalkapalloseurat ovat suurissa veloissa (ks. 20 velkaisimman  seuran  lista). Tottenham  on tuon listan mukaan toiseksi velkaisin (sama tässä listauksessa). Velkaisin jalkapalloseura on Chelsea .

***

Suomessa Englannin, Saksan ja Italian ym. pääsarjojen jalkapallo-otteluja voi seurata maksukanavilta. Koulupoikana tuli seurattua YLE  TV2:ssa   Aulis Virtasen  selostuksia Englannin valioliigan otteluista.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu