Epäurheilijamainen käytäntö Timanttiliigan kisoissa

Yleisurheilumaailmaa  ja meitä penkkiurheilijoita kuohuttaa (ärsyttää)  Timanttiliigan kenttälajeihin  täksi vuodeksi tullut   sääntömuutos  kenttälajeissa (Keihäs, kiekko, pituus, kolmiloikka ja kuula)

Uudessa käytännössä  vain kolme parasta urheilijaa pääsee päätöskierrokselle. Siihen mennessä kolmen parhaan aiemmat tulokset nollataan ja päätöskierroksen tulokset määräävät kolmen parhaan loppujärjestyksen (lue lisää).

***

Viimeksi illalla  Monacossa  nähtiin em. kenttälajien  lopputuloksissa  (-selostajavirtuoosi Antero Mertarantaa lainatakseni – käytäntö on h-rista), ettei parhaan tuloksen tehnyt olekkaan kilpailun voittaja.

Naisten 3-loikassa Suomen Senni Salminen sijoittui   kuudenneksi tuloksella 14,34.  Kisan voittaja oli   Jamaikan Shanieka Ricketts tuloksella 14,29. Kilpailun  pisimmän hypyn  15,12 hyppäsi  Venezuelan Yulimar Rojas, mutta hänen kuudes hyppynsä oli yliastuttu.

***

Monacon kilpailujen uutisointi

***

Mitähän seuraavaksi  tulosurheilua ”kehitetään” vaikka juoksulajeissa, jossa ensimmäisenä maaliin tullut ei olekkaan kilpailun voittaja ?

+2
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu