F1 -kausi jatkuu hallitsevan maailmanmestarin johdolla

Tänään ajettiin kauden 14/22   F1 -osakilpailu Belgiassa  maineekkaalla Span -radalla. Koko kausi käsittää 22 osakilpailua ja päättyy Abu Dhabissa  20.11.2022.

Tämän päivän kilpailuun ei lähdetty eilisten aika-ajojen perusteella. Aika-ajojen nopein, MM-sarjaa johtava Red Bullin Max Verstappen starttasi  vasta 14:nnestä (Starting Grid) lähtöruudusta ja  mm. Charles Leclerc lähtöruudusta 15. Lähtöruutumääräykset johtuivat autoihin tehdyistä moottori ym. muutostöistä.

Maaliintulojärjestys:  1)  Max Verstappen 2)  Sergio Perez 3)      Carlos Sainz Jr.    Valtteri Bottas joutui keskeyttämään  Nicholas Latifin ajovirheen ja törmäilyn johdosta.

Max Verstappen on tällä hetkellä kiistatta  F1-sarjan paras kuljettaja. Hänellä lienee tällä hetkellä myös tekniseltä ominaisuudelta ja ajettavuudelta  sarjan paras auto.

Kilpailun kulku    –  Results

****

Viime kauden maailmanmestari  Max Verstappen  on vakuuttavasti uusimassa mestaruuden (Driver Standings) . Tallien välisessä kilpailussa  (Constructor Standings)  asetelmat ovat vaihtuneet myös. Red Bull -talli on ottanut  valta-aseman Mercedes -tallilta. MB-tallin seitsemänkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on pudotettu valtaistuimelta  MM-pisteissä vasta sijalle 6.

Kauden alussa näytti siltä, että maineikas Ferrari -talli on tekemässä paluun johtavaksi  kärkitalliksi.  Mutta eipä  vielä tällä kaudella. Muuan Kimi Räikkönen   pysyy edelleen Ferrari -tallin edellisenä maailmanmestarina vuodelta 2007.

****

Kauden  2023 kuljettajien pestuurintamalta   viikon uutinen on ollut, ettei  Daniel Ricciardo  jatka  McLaren tallissa (= sopimusta ei jatketa). Fernando Alonson   tallin vaihto pääsi aiemmin   uutisotsikoihin, kun ilmoitettiin  hänen siirtyvän  uransa F1 -kuljettajana lopettavan Sebastian Vettelin    tilalle Aston Martin -talliin.. Valtteri Bottaksella on sopimus  Alfa Romeo  -tallissa vuoteen 2023.

****

Viikon merkittävin F1-uutinen on ollut   saksalaisen merkkivalmistaja  Audin  liittyminen F1-  formuloihin kaudella 2026.  Myös  Volkswagen  -konserniin kuuluva Porsche  on tulossa  mukaan F1-sarjaan. Autonvalmistajat  ovat  lähivuosina  laajasti ottaen mullistavan  teknisen kehitystyön edessä. Kansainvälinen autourheiluliitto FIA  päätti muutama viikko sitten F1-sarjan uudistuksista kaudelle 2026.

****

Kauden 2022 ajetut  14/22 F1-osakilpailut  

1 –  2 – 3 – 4 – 6 – 7 –  8 – 9 – 10 – 11 – 12 – 13 –  14

***

Tässä yhteydessä ei voi jättää huomiotta ralliautoilun WRC1- tilannetta.  Suomen  Kalle Rovanperä on MM-pistetaulukossa vakuuttavassa johdossa, kun kaudesta on  jäljellä on vielä neljä osakilpailua.

Monina vuosina olen seurannut enemmän F1-sarjaa, kun Kimi Räikkönen oli vielä mukana ja Valtteri Bottas ajoi yhdessä kärkitallissa. Tällä kaudella rallin MM-sarjaa on tullut seurattua enemmän.

****

Lopuksi. Suomalaisia autonkuljettajia on mukana  tänäkin vuonna monissa  kv-sarjoissa  ( esim.  F3 –  W-series    WRC2 WRC3 ), jotka kotimaan uutisoinnissa jäävät vähemmälle huomiolle.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu