Fantastiska Finnkampen!

Tässä viikonvaihteessa käytävä Ruotsi-Suomi yleisurheilumaaottelu  nostetaan korkealle arvostuksessa.

Fantastiska Finnkampen, hehkutetaan Ruotsin puolella! Ruotsin yleisurheiluliiton sivun linkissä   sanotaan : “Finnkampen on yhdessä  maailman suurimman massahiihtotapahtuman Vasaloppetin kanssa klassisin vuosittainen urheilutapahtuma, jolla on iso paikka ruotsalaisten sydämissä”. Historien på svenska.

Kansainvälisen Yleisurheiluliiton (WA)   sivulla maaottelu noteerataan myös korkealle. Maaottelu on tällä hetkellä kansainvälisessä yleisurheilussa lajissaan ainoa maiden välinen maaottelu

Tulokset 1925-2022

Tilastopajan laatimassa paperimaaottelussa  Suomi olisi yltämässä  sekä naisten että miesten maaottelussa voittoihin.  Sanoisin, että Suomi on maaottelussa enemmänkin  haastaja kuin etukäteissuosikki. Koskaan maaottelu ei ole mennnyt juoksu- tai kenttälajeissa paperimaaottelun tavoin.  Mutta jo olisi aika Suomen taas voittaa , sillä naisten maaottelun Suomi on voittanut vuonna 2015 ja miesten maaottelun 2018.

Molempien maiden TV:t (SVT ja YLE)  lähettävät maaottelun suorina lähetyksinä (YLE/la  –YLE/su).

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu