Ferrari -tallin juhlakilpailusta  muodostui  kauden pahin kolarikisa

Kauden formula F1  osakilpailut jatkuivat tänään Italiassa Mugellon radalla.

Mugello Racing Circuit track map.svg

Kaavion lähde

****

Tänään oli maineikkaan   Ferrari -tallin 1000:s F1-osakilpailu. Kausi ei ole Ferrari -tallilta mennyt takavuosien malliin, eikä talli sekä sen kuljettajat taistele tänäkään  vuonna maailmanmestaruudesta.  Ferrari -tallin edellinen maailmanmestari   kaudelta 2007  on muuan Kimi Räikkönen.

Tänä kautena tulee 20-vuotta, kun   muuan  Kimi Räikkönen tuli mukaan  F1-sarjaan silloisessa Sauber -tallissa. Kauden 2001 MM-pistetaulukossa Räikkönen oli sijalla  10 edellään toinen suomalainen Mika Häkkinen sijalla 5.

Kimi Räikkönen on monissa F1-  kaikkien aikojen   tilastoissa kärjessä tai kärkipäässä (mm. ajetut osakilpailut, nopein kierros, MM-pisteet yhteensä , palkintosijojen  määrä).

Mitä tekee Kimi Räikkönen tämän kauden jälkeen. Jos Alfa Romeon tallipäällikkö Fred Vasseur saisi asian ratkaista, Kimi Räikkönen halutessaan voisi jatkaa Alfa Romeo -tallissa.

Viikon merkittävin sopimusuutinen saatiin  nelinkertaiselta maailmanmestari  Sebastian Veteliltä, joka siirtyy  Aston Martin -talliin (nykyisin Racing Point -nimellä ). Tuo uutinen ei kuitenkaan yllä päivän suurimpaan F1-huhuun, jonka mukaan   MB-talli vaihtaisi omistajaa.  MB-talli on pysynyt  Motorsportin  mukaan luonnollisesti huhusta hiljaa.

****

Tänään ajetun F1 -osakilpailun maaliintulojärjestys

  1. Lewis Hamilton 2) Valtteri Bottas 3) Alexander Albon 9) Kimi Räikkönen 

Tämän päivän kilpailussa otettin kolme kertaa lähtö  ja  keskeytettiin kokonaan välillä   alku- ja loppuvaiheessa peräti kaksi kertaa  kolarisuman johdosta. Maaliin pääsi kaiken kaikkiaan 12/20 autoa.

Kilpailun kulku      Tulokset

****

Jäljellä on kaudesta vielä kahdeksan osakilpailua. Lewis Hamilton  on etenemässä vakuuttavasti  kohti seitsemättä maailmanmestaruutta ja samalla nousemassa  menestyneimmäksi F1-kuljettajaksi (Maailmanmestaruudetosakilpailuvoitot  –  palkintosijat  – paalupaikat  jne) kautta aikain.

2020   Driver  Standing       –    Constructor Standings

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu