Hallituksella vaikea päätös urheilu- ja muitten yleisötapahtumien sekä rajoitusten purkamisessa

Maan hallitus on  parhaillaan Säätytalossa koolla pohtimassa  päätettyjen koronarajoitusten jatkosta. Suurin osa rajoituksista  päättyy toukokuun puolivälissä. Hallituksella on vaikeita  päätöksiä  tehtävänä.

Tänään odotetaan päätöksiä  mm.  kesän yleisötapahtumien  osalta ja  mahdollisesti  osasta koulujen rajoitustoimien purkamista.  Illalla klo 19,30 hallitus järjestää tidotustilaisuuden( TV1  19.20Hallituksen tiedotustilaisuus ).

****

Kesän  yleisötapahtumien osalta mielenkiinto kohdistuu kesän kymmeniin festivaaleihin.  Missä sitten kulkee rajaus  muitten suurten yleisötapahtumien, kuten urheilutapahtumien osalta.

Suuria kotimaan urheilutapahtumia  ovat  yleisurheilussa mm. Kalevan kisat, Paavo Nurmi Games, Suomi-Ruotsi maaottelu, GP-kilpailut ja   jalkapallon  ja pesäpallon sarjapelit, ravit,  rallin MM-sarjan Suomen osakilpailu muutama laji tähän esille ottaakseni. Maailman suurin suunnistuskilpailu Jukolan viesti  on tältä vuodelta jo peruutettu ja siirretty ensi vuoden kesäkuulle.

****

Merkittävien  kansainvälisten urheilutapahtumien peruutuslista on kasvanut viikoittain ja kuukausittain. Merkittävin urheilutapahtuman peruuntuminen tältä vuodelta on Tokion olympiakisojen siirtäminen vuoden  2021 puolelle.

****

Koronapandemian vaikutukset ja jälkiseuraukset ovat mittavat maailmanlaajuisesti  kaikilla elämän aloilla maailmanpolitiikan, talouden, urheilun ja kulttuurin, lääketieteen  ja tutkimuksen, liikenteen sekä matkailun jne  osalta.  

***

P.s. Mitä Suomen osalta  hallituksen tulisi tänään päättää. Olisin itse varovainen purkamaan tehtyjä rajoituksia ja odottaisin vielä muutaman viikon,  miten tartuntatilanne Suomessa kehittyy

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu