Italian pyöräilykilpailua poljetaan taas kolme viikkoa kilpaa

 

Yksi pyöräilyurheilun kolmesta suuresta klassikosta  Giro d’Italia  alkaa huomenna (Ne kaksi  muuta klassikkoa ovat Tour de France ja Vuelta a España).

Ensimmäinen Giro d’Italia (History ) alkoi 13.05. 1909. Tuosta vuodesta alkaen tämä kolme viikkoa kestävä pyöräilykilpailu on poljettu  vuosittain toukokuussa.  Poikkeuksina ovat   vuodet 1915–1918 ja 1941–1945, jolloin  kilpailua ei poljettu maailmansotien vuoksi. Vuonna 2020 kilpailu poljettiin lokakuussa  koronapandemian vuoksi. 

List of Giro d’Italia general classification winners

*****

Ketkä ovat suosikkeja tänä vuonna Girossa. Tukeudun tässä   arvostetun  julkaisun 10 pyöräilijän  suosikkilistaan:

1. Tadej Pogačar  2. Geraint Thomas  3. Ben O’Connor 4. Thymen Arensman 
5. Dani Martínez  6. Cian Uijtdebroeks 7. Romain Bardet  8. Antonio Tiberi 
9. Damiano Caruso 10. Rafał Majka

→ Kevään kilpailujen perusteella oma ykkössuosikkini on Tadej Pogačar

Viime vuoden Giron  voittaja  Primož Roglič  ja Tanskan kova polkija  sekä Tourin kaksinkertainen voittaja Jonas Vingegaard  kokivat   haaverin Baskimaan ympäriajossa ( Itzulia Basque Country), vakavammin  Vingegaard. Alunperin  Jonas Vingegaardin tarkoitus on ollut  tavoitella kolmatta Tourin voittoa. Puolustaako  puolestaan Primož Roglič  Tokion  olympivoittoa Pariisissa.

Tätä kirjoittaessa en tiedä  viimeisiä  tietoja heidän tilanteesta , kun   edessä  on  Tour de France  (29.06-21.07.2024)  ja mm.  Pariisin  olympiakisojen pyöräily (27.07-11.08.2024).

****

Joka päivä on mahdollista seurata mm. Eurosport  kanavalta suoria lähetyksiä Girosta loistavan Peter Selinin selostamana.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu