Jääkiekkoväki ihmettelee  René Faselin  käyntiä Valko-Venäjällä

Kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Fasel on käynyt Valko-Venäjällä tapaamassa presidentti   Aleksandr Lukashenkoa.

Saksalaisen Die Zeit -lehden toimittaja Simone Brunnerin  Twitterissä  on video kaksikon kohtaamisesta. Melkein vetää vertoja kaksikon halaminen tälle vastenmieliselle takavuosien tervehtimiselle (  07.10.1989  saapui DDR:n johtajan Erich Honeckerin vieraaksi  Neuvostoliiton presidentti Leonid Brezhnev). Katso myös Ylen  uutisointi tänään.

****

Kansainvälinen jääkiekkoliitto (IIHF ) ei  marraskuun kokouksessaan päättänyt  Valko-Venäjälle myönnettyjen jääkiekon MM-kisojen kohtalosta.  Asia siirtyi tammikuussa pidettävään kokoukseen. 

MM-kisat on jaettu kahden maan Valko-Venäjän ja Latvian kesken. Aiemmin syksyllä Latvia kehotti  Kansainvälistä jääkiekkoliittoa  ottamaan  kisat pois Valko-Venäjältä maan  petollisten vaalien ja ihmisoikeusrikkomusten johdosta    sekä  levottoman sisäisen tilanteen johdosta . 

****

Kansainvälisen jääkiekkoliiton suomalainen varapuheenjohtaja  Kalervo Kummola on tuossa Twitter -viestissä ilmoittanut  aiemmin mielipiteensä , ettei MM-kisoja ei pidä viedä Minskiin.

***

Olen täällä aiemmin blogissani todennut,  että USA:n seuraava presidentti  Joe Biden tekee  Valko-Venäjän MM-kisojen osalta saman kuin presidentti Jimmy Carter  vuoden 1980 Moskovan olympiakisojen osalta: USA ei osallistunut kisoihin. Enkä usko myöskään, että Kanada osallistuu Valko-Venäjän MM-kisoihin.  Myös Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö aiemmin elokuussa TV1:n haastattelussa otti tiukan kannan Valko-Venäjän MM-kisoihin.

***

YLE uutisoi aiemmin marraskuussa, jonka mukaan  kansainvälisen jääkiekkoliiton puheenjohtaja René Faselilla  on läheiset  suhteet Venäjän presidentti Vladimir Putiniin.  René Fasel oli paikalla  toukokuussa 2018  Vladimir Putinin virkaanastujaisissa  kesken jääkiekon MM-kisojen. Faselin tämän viikon matka on asetettava laajempaan näkökulmaan Valko-Venäjän nykyisen tilanteen johdosta.

Kalervo Kummolan   syksyllä  ilmestyneen kirjan mukaan  Vladimir Putin esti hänen nousunsa IIHF:n puheenjohtajaksi.

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu