Jäävätkö mitalit hiihdon MM-kisoissa tällä kertaa  nuorten varaan ?

Suomen Hiihtoliitto on tänään  tiedottanut  joukkueen kokoonpanon ensi viikolla alkaviin pohjoismaisten hiihtolajien  Oberstdorfin MM-kisoihin.

Nuorten MM-kisoja käytiin täällä Suomessa viime ja toissa viikolla  Lahdessa  (mäkihyppy ja yhdistetty) ja Vuokatissa (maastohiihto). Nuorten saavuttamat neljä mitalia yllättivät myönteisesti:

Maailmanmestari sprinttihiihto  Niilo Moilanen, hopeamitalit 10 km (v)  Alexander Ståhlberg  ja 4 x 5 km viesti Suomi sekä pronssimitali  30 km (P)  Alexander Ståhlberg (ks. tästä kaikki mitalistit).

****

Käsittelin jo aiemmin blogissani (26.01.2021) Suomen mitalimahdollisuuksia tulevissa MM-kisoissa.  Näkemykseni eivät juuri ole tuosta muuttuneet, pikemminkin tulleet vähän epävarmemmiksi (ks. päiväkohtainen ohjelma). Suomella on edelleen   hyvät 1-5 mitaliin mahdollisuudet Obertsdorfin MM-kisoissa, mutta  mitalit eivät tule helpolla.

Jäävätkö mitalit hiihdon MM-kisoissa tällä kertaa nuorten varaan ?  Epäilyksiäni  on lisännyt viikonvaihteen SM-kisoissa nähdyt kilpailut.  SM-hiihdoissa ei kukaan hiihtänyt MM-kisoissa tarvittavaa mitalivauhtia. Yhdistetty on mahdollisuuksien laji, jos mäkihypyssä ei jää 30-60 sekuntia suurempaa kiinnikurottavaa hiihdo-osuudella.

****

Kansainvälinen Hiihtoliitto (FIS) on listannut ensimmäisiksi Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisoiksi vuoden  1924 Chamonix’in talviolympiakisat. Vuoteen 1980 saakka talviolympiakisat  olivat samalla hiihdon MM-kisat. Alla olevan linkin  listaus käsittää varsinaiset MM-kisat.

 

MM-kisat 1925-2019

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu