Jäävätkö Ruotsin yleisurheilijat  turvasyistä pois EM-hallikisoista 

Ruotsin lehdissä on uutisoitu (ks. myös SVT), että  Ruotsin yleisurheilijat kokevat turvallisuusuhkana osallistua  yleisurheilun EM-hallikisoihin   02-05.03.2023 Turkin Istanbulissa ( European Athletics Indoor Championships).

Ruotsin yleisurheiluliitto harkitsee jopa kokonaan vetäytymistä   EM-hallikisoista. Syynä on kasvanut epävarmuus  turvallisuudesta  Ruotsin ja Turkin huonontuneiden poliittisten  suhteiden vuoksi.

Kajsa  Bergqvist  sanoo Ruotsin yleisurheiluliiton sivulla, että he ovat ryhtyneet toimenpiteisiin ja  kaikin keinoin varautumaan nykytilanteeseen.

Ruotsi, Tanska, Norja ja Suomi  ovat varoittaneet Turkissa olevia kansalaisiaan ja kehottaneet heitä välttämään väkijoukkoja ja mielenosoituksia.

***

Että mitä kaikkea ehtii vielä tapahtua ennen Suomen ja Ruotsin Nato -jäsenyyttä saatikka ennen Turkin vaaleja (14.05.2023  Turkish presidential election Turkish parliamentary election).

Saksa, Hollanti ja Britannia sulkivat   turvasyistä konsulaattinsa Istanbulissa.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu