Jalkapallomaailma on ollut ”äimän käkenä” Suomen voitettua  hallitsevan maailmanmestari Ranskan

Jalkapallomaailma on ollut ”äimän käkenä”  Suomen voitettua  hallitsevan  maailmanmestari  Ranskan 2-0 jalkapallo-ottelussa.

Ranskassa oltiin   shokissa.  Le Parisien -lehti  alkoi kysellä Ranskan joukkueen kokoonpanon perään. Ranskan  jalkapalloliiton  sivulla  hiukan vähäteltiin ottelua ja, että Suomelle tämä oli  vain ystävyysottelu.

Naapurimaan Ruotsin  mediassa  (mm.  Aftonbladet  –  ja SVT )   äimisteltiin Suomen shokeeraava voittoa.  Myös Norjassa  (VG)  Suomen voitto noteerattiin,  sillä toisen maalin tehnyt  Onni Valakari  pelasi aiemmin  Tromsö IL:n joukkueessa valmentajanaan  muuan  Simo Valakari.

 Fifan rankingissa   Ranska on sijalla  2  ja Suomi heikoimpana Pohjoismaana sijalla  55. Nouseeko Suomen sijoitus Fifan rankingissa nyt Ranska -voiton jälkeen.

****

Jalkapallon  tältä vuodelta ensi vuodelle (11.06-11.07.2021)  siirrettyjen EM-kisojen osalta on liikkeellä monenlaista enemmän tai vähemmän paikkansa pitävää uutista.

Tässä blogissa jo aiemmin mainittu Le Parisien -lehti uutisoi toissa viikolla, että   jalkapallon vuoden 2021 EM-kisat saatetaan siirtää koronapandemian johdosta kokonaan pelattavaksi Venäjällä. Enpä oikein usko. Venäjän pandemia tilanne on sekin hälyttävä.

Pysyykö sitten lohkojako voimassa  (Group details)  ja joukkueiden määrä, jos EM-kisojen ottelusuunnitelmat  ja paikkakunnat  muuttuvat. Kaikki on vielä mahdollista: kisojen peruuntuminen  kokonaan ja/tai  alkulohkojen pelaaminen alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. 

 Suomen miesten maajoukkueella (Huuhkajilla)  on kaksi Kansojen liigan  ottelua  melkein heti Ranska ottelun jälkeen  ( 15.11. Bulgaria – Suomi  ja  18.11. Wales    – Suomi).  Jos Suomi voittaa nuo ottelut, niin eiköhän myös Fifan ranking -sijoituskin nouse.

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu