Joko Helsingissä tyhjillään oleva jäähalli saadaan vihdoin käyttööön ?

Parhaillaan Brysselissä  pidettävä EU-johtajien  huippukokous  päätti  eilen uudesta  Venäjän vastaisesta  pakotepaketista. 

Päivän IS  (lue myös YLE/  STT) uutisoi, että uusi Venäjää koskeva pakotepaketti auttaa Helsinki-hallin ( entisen Hartwall Areenan / lähde Wikipedia)  pakkolunastamisessa.

Aiemmin elokuussa uutisoitiin, että ulkoministeri Elina Valtosen mukaan jäähallin tilanteeseen olisi  tulossa ratkaisu.

*****

Kesällä 2013  (kesäkuu –  heinäkuu)  uutisoitiin  jäähallin omistuksen muutoksista.   Sen jälkeen olemme julkisuudesta lukeneet uutisia   jääkiekkoseura Jokerien (lähde Wikipedia)  pelaamisesta  vv. 2014-2022 venäläisvetoisessa KHL-liigassa ja tuohon liittyen  uutisia Jokerit Hockey Club Oy:n tilinpäätöstiedoista. Osakeyhtiölaki antaa mahdollisuuden pääomalainoituksella vahvistaa yhtiön tasetta tappioiden kattamiseksi. Tuossa OYL:n 12 luvun  1 §:n 1 kohdassa todetaan, että pääomalaina on muita velkoja huonommalla etuoikeudella.

Monia penkkiurheilijoita on pohdituttanut, mitä kaikkea on ollut jäähallin  ja jääkiekkoseuran omistuskauppojen taustalla.   Kotimainen media ei ole  taustoja  tyhjentävästi selvittänyt. Ylen MOT -ohjelmassa ja uutisessa viime vuonna oli yritys selvittää venäläisomistajien taustaa.

Nojaudun  blogissa julkisiin tietoihin.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu