Kaikenlaista kesäsäätä luvassa Lukkari-Jukolassa

Tässä viikonvaihteessa kilpaillaan taas maailman suurin viestisuunnistustapahtuma, Jukolan viesti  (Lukkari Jukola) Mynämäen ja Nousiaisten kuntien alueella . Tämän vuotinen Jukolan viesti on järjestyksessään   73:s ja Venlojen viesti 44:s.

 

Lukkari-Jukolaan  odotetaan 20 000 suunnistajaa. Neliosuuksinen Venlojen viesti starttaa klo 14 ja seitsemän osuuden Jukolan viesti klo 23.

 

Miksi  suunnistus  ei ole olympialaji ?   Sunnistuksen moninkertainen maailmanmestari  Janne Salmi   ja  TV-kommentaattori  sanoi vuonna 2015  Ylen  haastattelussa, ettei    Kansainvälisessä suunnistusliitossa (orienteering.org)  ole pystytty tekemään muutoksia asian eteen. 

 

Janne Salmi pitää   suunnistuksen  pääsyä olympialajiksi epärealistisena. Janne Salmen mielestä Kansainvälisen suunnistusliiton pitäisi panostaa maailmancupin   parantamiseen olympiastatuksen metsästämisen sijaan. Viisas näkemys.

 

Suunnistuksen  maailmanmestaruuskisat pidetään vuosittain.  Suomalaisia voittajia (Men Women) löytyy tuosta listasta useita.  Kaikkien aikojen menestynein suunnistaja on ranskalainen Thierry Gueorgiou, joka on tätä nykyä Suomen maajoukkueen päävalmentaja.
***
Sää on  “herran hallussa”. Sääkartan mukaan  kaikenlaista säätä on luvasssa. Iltapäivällä ropisee vettä ja keskiyöhön mennessä taivaalliset sähköiset voimat näyttävät valaisevan maastoa otsakamppujen lisäksi.

***

Jukolan viestin historia     Jukola relay  Venlojen viestin historia.
Venlojen ja Jukolan viesti TV:ssä ja radiossa
Jukolan viestin tilastot  –   2022 Tulokset
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu