Kalle Rovanperä vahvasti mukana rallin MM-taistossa

Tässä viikonvaihteessa ajettiin rallin MM-sarjassa  Kroatian osakilpailua. Osakilpailua varjosti viime viikolla tapahtunut Irlannin  Graig Breenin menehtyminen rallin testiajoissa. Graig Breen ajoi Hyundai -tallissa. Ralliautoilussakaan    ei ole vältytty  ihmismenetyksiltä, vaikka autojen turvallisuutta on vuosien mittaan paljon kehitetty.

****

Kroatian ralli  oli kauden neljäs osakilpailu (Monte- Carlon ralliRuotsin ralliMeksikon ralli  ja Kroatian ralli). Tällä kaudella ajetaan yhteensä 13  osakilpailua, jossa mukana Suomen ralli (Jyväskylän ralli)  03-06.08.2023.

Tänään päättyneessä Kroatian rallissa (tulokset) voittoon ajoi Toyota -tallin Elfyn Evans. Kaudella kovin epäonninen Hyundai -tallin  Esapekka Lappi ajoi  kolmanneksi ja  Kalle Rovanperä    neljänneksi.

***

WRC1-sarjan pistetilanne (päivittyy myöhemmin)   kärjen osalta elää seuraavissa osakilpailuissa. Johdossa oleva Sebastian Ogier ei aja tällä kaudella kaikkia osakilpailuja, joka on huomattava pistetaulukossa. Viime vuoden maailmanmestari – kolmantena MM-pisteissä oleva – Toyota -tallin  Kalle Rovanperä  on edelleen vahva ehdokas kauden  WRC1 maailmanmestariksi . Kausi ei tosin ole alkanut  ihan yhtä hyvin Rovanperällä   kuin viime kaudella.  Rovanperä on sijoittunut kerran  toiseksi ja kolme kertaa neljänneksi.

***

Jari-Matti Latvalan  johtama Toyota-talli on vahvasti johdossa  tallien välisessä   MM-pistekilpailussa. Vaikka vain muutaman tallin välillä käydään  kilpaa valmistajien merkkimestaruudesta, kuljettajia on kymmeniä  WRC2  ja  –  WRC3 -luokat mukaan lukien.

***

Formula 1 sarjassa käydään tällä kaudella  23 osakilpailua. Seuraava osakilpailu  – Azerbaijanin osakilpailu –  ajetaan viikon kuluttua. Kausien  2021 ja 2022  maailmanmestari Max Verstappen on jo ottanut selvän MM-pistejohdon. Valtteri Bottas on MM-pistetaulukossa  sijalla 11.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu