Kalle Rovanperän MM-pistejohto vahvistui Italian rallissa

Tässä viikonvaihteessa ajettiin kauden kuudes rallin MM-osakilpailu – Italian ralli Sardiniassa. Suomalaisittain ei ralli sinänsä mennyt huonosti, kun katsoo tuloslistaa. Belgian  Thierry Neuville voitti ja seuraavat sijat tuli sitten Suomen kuljettajille.  Esapekka Lappi  ajoi toiseksi ja Kalle Rovanperä  kolmanneksi. 

Esapekka Lappi joutui eilen tallimääräyksellä varmistamaan Thierry Neuville’n voittoa, vaikka ajoi sillä hetkellä rallin voitosta. Kalle Rovanperä ajoi viisaasti ja nousi perjantain kahdeksannelta sijalta kolmanneksi sekä voitti viimeisen EK:n nk. Power Stagen.

Kalle Rovanperän MM-pistejohto (päivittyy myöhemmin)  kasvoi 25 pisteeseen toisena olevaan  Thierry Neuville’n. Esapekka Lappi on MM-pisteissä tällä hetkellä  sijalla 6. Valmistajien merkkimestaruuden osalta tilanne tasottui Toyota  ja Hyundai -tallien välillä.

Sää ei oikein suosinut Sardiniassa ja monet EK:t ajettiin kaatosateessa. Monelle kuljettajalle syvään vesilammikkoon ajaminen johti  keskeytykseen (mm. Sébastien Ogier ja Ott Tänak  ) tai  auton hallinnan menetykseen vesikuraisella tiellä ( Dani Sordo ja Takamoto Katsuta).

Suomalaisia ajaa tällä kaudella useita kuljettajia WRC2  ja   WRC3  -luokissa. Järjestäjien virallisia tuloksia Italiasta ei tätä kirjoittaessa ollut vielä saatavissa.

***

Seuraava osakilpailu on Kenian Safari -ralli, jonka voittoon ajoi viime vuonna  muuan Kalle Rovanperä. Ralli on vaativa ja kuljettajien kestävyyttä vaativa. Taitoa ja osaamista vaaditaan kuljettajilta, mutta myös ripaus tuuria välttää auton rikkoutuminen ja tekniset viat.

****

Parhaillaan on menossa formula F1  Espanjan osakilpailu. Kahden edelliskauden maailmanmestari Max Verstappen  johtaa kilpailua ja kasvattanee MM-pistejohtoa (Live results). Valtteri Bottaksella ja hänen Alfa Romeo -tallilla ei ole tällä kaudella mennyt kovin hyvin. Miten sitten lienee  jatko tämän kauden jälkeen ? Aikaisemmin tänä vuonna uutisoitiin, että  Audi olisi tulossa Alfa Romeo -tallin  taustavaikuttajaksi.

***

MM-rallin kalenteri 2023

F1 formula kalenteri 2023

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu