Kalle Rovanperän voittokulku jatkuu  ralliautoilun  MM-sarjassa 

Ralliautoilun tämän vuoden MM-sarjassa Kalle Rovanperä  voitti jo neljännen  osakilpailun (Ruotsin ralliKroatian ralli  – Portugalin ralli – ja voitti  tänään juuri Keniassa Safari -rallissa).  Kauden aloittaneessa Monte Carlon rallissa Rovanperä ajoi neljänneksi ja Italian (Sardinia) rallissa viidenneksi.

MM-sarjan  pistetaulukossa (FIA) Kalle Rovanperä  on  vakuuttavassa johdossa. Tällä kaudella ajetaan 13 osakilpailua, joten mitään ei ole vielä lopullisesti ratkennut. Mutta voidaan jo tässä vaiheessa sanoa, että  Kalle Rovanperä on ralliautoilun  sensaatio.

Kalle Rovanperän menestyksen myötä on tallipäällikkö Jari-Matti Latvalan johtaman  Toyota -tallin johtoasema tallien välisessä pistetaulukossa on  myös  vakuuttava.

Jos Kalle Rovanperän menestys tulevissa kauden osakilpailuissa  jatkuu, on tämä lista saamassa jatkoa uudella suomalaisnimellä sitten vuoden 2002. Peräti 20 vuotta on ehtinyt kulua edellisestä – Marcus Grönholmin   – ajamasta  maailmanmestaruudesta.

Tuossa  Widipedian  koostelistassa ralliautoilun  maailmanmestareista on huomattava, että  Markku Alén saavutti epävirallisen kuljettajien maailmanmestaruuden eli FIA Drivers Cupin voiton 1978.) Maiden vertailussa Suomesta on eniten – 7 – maailmanmestareita. Ranskan kuljettajat  Sébastien Loeb (9)  ja Sébastien Ogier (8)  ovat vv. 2004-2021 vieneet perätysten maailmanmestaruuden.  Heidän jälkeen Juha Kankkunen  ja Tommi Mäkinen  ovat  tuossa taulukossa neljällä maailmanmestaruudella .

Kuka on sitten kaikkien aikojen paras rallikuljettaja. Tuossa  listauksessa  Juha Kankkunen arvostettiin toiseksi.  Listan laatijan perusteena  ei  ole yksin maailmanmestaruuksien määrä.  Tässä  taas toisenlainen  näkemys. Tässä  vuodelta 2017 olevassa jutussa kysytään, miksi  suomalaiset ovat niin  hyviä  ralliautoilussa. 

****

Suomen  F1- moottoriurheilun huippunimet (Valtteri Bottas ja uransa päättänyt-  F1-kuljettaja Kimi Räikkonen)   olivat eniten viime vuonna esillä maailmalla ulkoministeriön julkaiseman raportin  mukaan.  Ralliautoilun MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä  nousi jo viime vuonna yhdeksi  tämän hetken  kuuluisimmista suomalaisista. Hän on ralliautoilun  tämän hetken sensaatio.

****

Ralliautoilussa kilpaillaan vuosittain myös WCR2, WCR3  ja  Junior WCR sarjoissa, joissa kaikissa on mukana  suomalaisia.

Tässä linkissä  on tehty selkoa tämän vuoden sääntömuutoksista

Safari rallin historia

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu