Keihäänheitossa osanottajapula

Eilen pidetyissä yleisurheilun kotimaisessa Oulun  GP-sarjan kilpailussa miesten keihäänheitossa  oli vain viisi osanottajaa ja kolmella viimeisellä  kierroksella sitäkin  vähemmän.

Muutamaa päivää aikaisemmin  Joensuun    GP-kisoissa oli myös keihäänheitossa  samatilanne – osanottajapula  (viisi osanottaja).  Joensuun kisojen pääsihteeri Tuomo Lehtinen  piti  keihäänheiton osanottajapulaa    Ylen haastattelussa hälyttävänä.

Samalle viikolle sijoitetut GP-kisat selittävät osin tapahtunutta ja toisaalta muukin   yksittäisen urheilijan valitsema  kilpailukalenteri.

Ensi viikon torstaina alkavat Espoossa nuorten U-23  EM-kisat, joista on – ainakin odotuksessa  -useita mitaleja Suomelle.

Keihäänheiton tilastossa   ovat  Anni-Linnea Alanen   toisena ja Topias  Laine kolmantena.  

U 23 kauden Euroopan tilastot  (valitse U23)

Silja Kosonen moukarinheitossa ja Saga Vanninen seitsenottelussa ovat tilastoykkösiä). Jäiköhän minulla joku huomaamatta, kun tätä kirjoittaessa seurasin Tour de France  9. etapin ratkaisua.   Nuorten EM-kisoissa on myös muutama laji, jossa Suomen edustaja  voi em. lajien lisäksi yltää mitaleille.

****

Myönteistä Suomen yleisurheilussa on, että  nyt käydään ahkerasti ulkomailla kilpailemassa. Siihen taitaa osaltaan vaikuttaa  Budapestin MM-kisoihin pääsyn mahdollisuus  rankinjärjestelmän kautta (tulosrajat muutoin).

****

Yleisurheilun kärkitulokset 2023   –   Ranking

****

USA:ssa ovat olleet käynnissä maan mestaruuskisat. Tästä näet kunkin lajin kolme parasta koottuna -(puutttuvat lajit aamuun mennessä).

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu