Kesäolympiakisat ensimmäisen kerran ilman ulkomaista yleisöä?

Tokion kesäolympiakisojen (Tokio 2020 23.07-08.08.2021) alkamiseen on enää neljä kuukautta

Nykyajan kesäolympiakisojen   (Ateena 1896-Tokio 2021) historiassa  olympiakisat  ollaan käymässä  ilman  ulkomaista yleisöä.  Ateeenan 1896 , Pariisin 1900 ja St. Louisin 1904 kisojen katsojamäärät eivät olleet suuret.  Pariisin  ja St. Louisin olympialaiset järjestettiin maailmannäyttelyjen oheistapahtumina useiden kuukausien aikana ja kilpailutapahtumien katsojamäärät jäivät vaatimattomiksi.

Päätöstä, miten  isäntämaan Japanin oma  yleisö pääsee  tänä vuonna kisoja paikan päälle seuraamaan, ei vielä ole tarkemmin  tehty.

Pari viikkoa sitten japanilainen uutistoimisto Kyodo News uutisoi Japanin hallituksen päättäneen, että   Tokion olympialaisten sekä paralympialaisten järjestämisestä ilman ulkomaalaisia katsojia (Ks. NBC).

Vielä viime kesänä  Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach  sanoi, ettei  Tokion olympialaisia urheiltaisi ilman yleisöä. 

Koronapandemia on Japanissa edelleen vaikea. Monia käytännön kysymyksiä (mm. urheiljoiden, eri maiden joukkueiden muut toimihenkilöt, eri lajien tuomareiden ja toimitsijoiden, median ym)  rokotusasiat  ovat  vielä edelleen auki. Myös urheilijoiden osallistumisoikeus monissa lajiryhmissä on edelleen auki. Kisojen turvallisuusjärjestelyt terveysasioiden lisäksi  tulevat olemaan vaativat ja kalliit.

****

Talviolympiakisat  1924-2022. Pekingin talviolympiakisat pukkaa nekin päälle vajaan vuoden kuluttua. Mitä niiden kisojen läpiviennin  osalta vielä ehtii tapahtumaan, on vielä vielä täysi arvoitus.

****

Kertaalleen siirretyt   jalkapallon EM-kisat (11.06-11.07.2021) eivät nekään enää ole itsestäänselvyys, jos koronaviruksen muutaatiota ei saada hallintaan. Päätetyt  lohkojaot voivat mennä uusiksi, jos jokin maa ei pysty osallistumaan kisoihin.   YLE  uutisoi, että  Uefa on  jopa valmis vaihtamaan niitä isäntäkaupunkeja, joihin ei voida ottaa yleisöä.

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu