Kimi Räikkönen päivän nimi  Nürburgringin F1-osakilpailussa

Tänään ajettiin kauden 11:s F1 osakilpailu Saksassa Nürburgringin radalla.

Nürburgring - Grand-Prix-Strecke.svg

Kaavion linkki

****

Maaliintulojärjestys:

  1. Lewis Hamilton 2. Max Verstappen  3.Daniel Ricciardo 12) Kimi Räikkönen

Eilen aika-ajossa loistavasti paalupaikalle ajanut  Valtteri Bottas  joutui auton teknisen vian johdosta keskeyttämään. Jäljelle jäi Bottaksen keskeytyksen jälkeen enää Lewis Hamiltonin ja Max Verstappenin  keskinäinen ajo osakilpailun voitosta.

Tulokset

Lewis Hamilton on ajamassa kohti   seitsemättä maailmanmestaruutta  eli  tasoihin Michael Schumacherin kanssa.  Lewis Hamilton nousi   tänään  F1-  kaikkien aikojen   tilastoissa myös osakilpailuvoittojen määrässä tasoihin Michael Schumacherin kanssa. Paalupaikkojen määrässä Lewis Hamilton on jo kärjessä.

2020   Driver  Standing       –    Constructor Standings

F1-sarjassa on jäljellä vielä kuusi kuusi osakilpailua: Portugali 25.10., Italia (Imola) 1.11., Turkki 15.11., Bahrain 29.11. ja 6.12. sekä Abu Dhabi 13.12.2020.

****

Kimi Räikkönen on kuitenkin  päivän nimiKimi Räikkönen  nousi tänään eniten F1-osakilpailuja ajaneeksi  kuljettajaksi  ( vv. 2001-2020).  Autosport -lehden mukaan Kimi Räikkönen   jatkaisi Alfa Romeo  -tallissa myös ensi kaudella. Kimi Räikkönen ei itse vielä vahvista tietoa uran jatkumisesta ensi kaudella. Joka tapauksessa Kimi Räikkösen uran pituus F1-sarjassa on suorastaan uskomaton.

****

Rallin MM-sarjassa ajettiin tässä viikonvaihteessa Sardinian osakilpailu.Suomalaisittain kilpailu ei mennyt odotusten mukaan, sillä paras suomalainen oli Teemu Suninen sijalla 5. Ilahduttavaa sen sijaan  oli WRC3 -sarjassa ajavan Jari Huttusen yltäminen sijalle 8.

MM-pisteissä  Tommi Mäkisen johtaman Toyota-tallin kuljettajilla Elfyn Evans ja Sebastien Ogier on kaksoisjohto. Tallien välisessä MM-pistetaulukossa Hyundai -talli siirtyi Sardinian osakilpailun jälkeen johtoon.

 

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu