Kolme viikkoa poljetaan taas maailman tunnetuinta pyöräkilpailua

Lauantaina   käynnistyy taas maailman tunnetuin pyöräilyn klassikkokilpailu Tour de France.

Mittaa heinäkuussa 18.07.2021 päättyvällä  ja  21 etappia koostuvalla klassikolla kertyy yhteensä 3 414,4  km.  Mukana on yhteensä  23 joukkuetta/tallia.

Ketä tuosta eri tallien joukkueista  pitää ennakkoon nostaa kokonaiskilpailun voittajasuosikeiksi ?

Tästä listasta löytynee kokonaiskilpailun tai ainakin etappivoittajia tai sitten ei.

Viime vuoden voittaja Slovenian  Tadej Pogacar  ja maamies Primoz Roglic ovat tänäkin vuonna useimpien listalla suosikkeja kärkipäähän.  Britti Geraint Thomas, Ecuadorin  Richard Carapaz, Australian Richie Porte, Ranskan Julian Alaphilippe, Kolumbian Rigoberto Uran Uran ja maamies Miguel Angel Lopez ovat myös suosikkeja kärkipäähän.

Mukana on myös Chris Froome (Tourin kokonaiskilpailu voittaja vv. 2013, 2015, 2016  ja  2016).  Hän kuuluu nyt  Israel Start-Up Nation -talliin. Tuskin olen väärässä, jos ainakin pistekilpailun voitosta ja etappivoiton kirikilpailussa kamppailisi  slovakialainen maantieajon moninkertainen maailmanmestari Peter Sagan

****

Olen monena vuonna maininnut -teen sen nytkin – että  Tourin voittajaluettelosta (ks. linkki alempana) puuttuu kokonaan voittajan nimi vv. 1999-2005.  Noilta vuosilta Lance Armstrongin  nimi on  yliviivattu.   Tourin omilla sivuilla  ei  liiemmälti  kerrota tuosta urheilun ehkä yhdestä suurimmasta dopingskandaalista  (voittajan nimi lisäksi  muutettu esim. vv. 2006 ja 2010 osalta dopingin käytön vuoksi. 

****

Tour de France välittyy joka päivä suorana lähetyksenä Eurosport -kanavalla. Myös Suomessa kaapelikanavilla näkyvä  France 2  lähettää päivittäin suorat lähetykset.

****

Tour de France History   –    List of Tour de France  winners

****

Kesäolympiakisojen   aika-ajon    ja  maantiepyöräilyn  mitaliluettelosta löytyy  monia tuttuja nimiä. Tokion  23.07.2021 alkavissa olympiakisoissa (Cycling Road)  nähtäneen mukana myös   nyt Tourilla kilpailleita urheilijoita.

 

 

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu