Koronarokotusten  ja testauksen luotettavuus Pekingin kisäjärjestäjien haasteena

Pekingin  talviolympiakisojen avajaisiin (04.02.2022) on enää vajaat kolme viikkoa.

****

Aamun tuore uutinen on, että tenniksen rankingin ykkönen  koronaviruksesta rokottomaton Novak Djokovic  on hävinnyt oikeustaistelun Australian viisumistaan. Australian liittovaltion oikeuden uusin  päätös merkitsee, ettei  Djokovic voi osallistua maanantaina alkaviin Australian avoimiin tennisturnaukseen. Oikeuden päätökseen liittyy kolmen vuoden Australiaan maahantulokielto. Miten sitten muut tenniksen  Grand Slam -turnausten kisajärjestävät päätökseen suhtautuvat, selviää varmaan lähiviikkoina.

***

Pekingin talviolympiakisoihin  saapuvilta vaaditaan joko täysi rokotussuoja tai 21 päivän karanteeni ennen maahan saapumista.

Pekingin olympialaisiin ei ole  käytännössä asiaa  ilman koronaroketetta. Rokottamattomia odottaa Kiinassa kolmen viikon karanteeni ja siinä ajassa kisat ovat jo ohi. Mielenkiintoista on myös Pekingin kisoihin saapuvat korkeat ulkomaiset kisavieraat  ( mm. presidentti Putin). Presidentti Putinin saapuminen kisoihin herättää tarkoitusperistä kysymyksen, miksi hän saapuu kisoihin Venäjän  osallistumisoikeuden maana ollessa estetty vakavien dopingrikkomusten johdosta.

****

Lainaan tähän Ylen uutista kuluneelta viikolta, jonka mukaan Suomen olympiajoukkueen jäseniltä vaaditaan Pekingiin lähteäkseen täysi koronarokotussarja.

Miten sitten on eri maiden vaatimukset rokotuksesta ja niiden luotettavuus. Ennustan, että Pekingin kisajärjestäjillä tulee olemaan vaativa urakka todeta eri maiden rokotusten luotettavuus. Yhtä lailla lailla tulee olemaan valtava valvontatehtävä  21 päivän karanteenivaatimus ja päivittäisten testausten luotettavuus.  Tämä valvonta on rinnastettavissa dopingtestauksiin.

Näyttää siltä, että karanteeniajan jälkeen saadaan edelleen urheilijoilla positiivinen testitulos (case Ilkka Herola). Ennustan, että monissa maissa Pekingin matkaavilta joukkueilta kysytään paineen sietämistä ja  kestävyyttä .

Pekingin  kisa-alueella oleville toimitsijoille ja urheilijoille  tehdään päivittäin koronatesti, ja hengityssuojainta täytyy käyttää kaikissa tilanteissa.

WHO luottaa siihen, että Pekingin talviolympiakisat voidaan järjestää turvallisesti. Tuore uutinen on, että  Pekingissä on todettu ensimmäinen omikromuunnoksen  aiheuttama koronavirustartunta. Jos tämä tartuntamuunnos  Euroopassa ja USA:ssa  on levinnyt  kulovalkean nopeudella, niin miten tilanne todellisuudessa on Kiinassa.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu