Kotimainen yleisurheilukausi alkanut pirteästi

Kotimainen yleisurheilukausi on alkanut pirteästi useilla Suomen ennätyksillä: Kristian  Pulli pituushypyssä 827 ja Krista Tervo moukarinheitossa 71,93.

Vähemmän kilpailtavissa 200 m:n aitajuoksuissa  Oskari Mörö  23,24 ja Nooralotta Neziri 26,65 ovat juosseet  epäviralliset Suomen ennätykset.

Lisäksi  Annimari Korte juoksi Lahdessa  100 m:n aitajuoksussa sen ja vielä tämän hetkisen maailman kärkiajan  12,84.

Vaikka yleisurheilijat muitten urheilijoitten ohella ovat joutuneet kokemaan koronapandemian rajoitukset, kausi  on kotimaasa alkanut yllättävän hyvin. Yle yleisurheilun asiantuntija Jarkko Finni arveli tuossa viikolla, että urheilijoilla ei ole nyt tulosrajapaineita ja monella on takana ehjä  harjoittelukausi.

****

Kotimaan yleisurheilukauden tärkeimmät kisat ovat Paavo Nurmi Games  (11.08.2020),  Kalevan Kisat  (13-16.08.2020),  Suomi-Ruotsi  -maaottelu (05-06.2020) ja Motonet GP -kisat   (Jyväskylä 08.07.2020, Lahti 15.07.2020, Kuortane 01.08.2020 ja Espoo 05.08.2020).

Kansainvälisistä  tapahtumista pitää mainita Timanttiliiga, joka käynnistyi torstaina Oslossa  ”Impossible Games – WDL exhibition event”) kilpailuilla. MTV:n C More Sport 2 lähetti tapahtuman suorana.

TV-katsojalle tarjottiin muutama erikoisuus Oslon kisoissa.  Miesten seiväshypyssä kohtasivat  Oslossa  Ruotsin Armand Duplantis ja  kotipihallaan Ranskassa  Renaud Lavillenie.  Vastaavasti Oslossa miesten 2000 m:llä kilpaili team Ingebrigtsen nuoren   Jakob Ingebrigtsenin johdolla  samaan aikaan team Keniaa vastaan Nairobissa.

Oslon kisoista mainittakoon lisäksi Norjan maailmantähti  Karsten Warholmin juoksu  yksin kelloa vastaan 300 metrin aitajuoksussa.  Norjan hiihtotähti Therese Johaug  juoksi  valojänistä seuraamalla soolojuoksuna maailman kärkiajan 10 000 m:llä.  Naapurimaasta Ruotsista reagoitiin Johaugin esiintymiseen Timanttiliigan kisoihin kielteisesti. Ainakaan Tukholman kisoihin ei  dopingkäryn  johdosta -Johaugilla ole asiaa. Kansainvälinen hiihtoliitto (FIS)  uutisoi Johaugin juoksun näyttävästi.

****

Miten sitten Suomen ja Ruotsin yleisurheilusuhteet kehittyvät.  Ruotsissa  (Expressen, Aftonbladet , SVT ) reagoitiin näyttävästi Suomen hallituksen  ratkaisuun koskien sisärajavalvonnan osittaista  jatkamista  sekä ulkorajaliikenteen rajoittamista. Mikä on Ruotsin vastatoimi ? Peruuntuuko Tampereen maaottelu. Ei kai sentään ! Suurimmalle osalle Ruotsin maajoukkueyleisurheiljoista Suomen tavoin maaottelu on kauden tärkein tapahtuma.

****

Kotimaan kärkitulokset  –   Maailman kärkitulokset (poimittava kukin laji erikseen)

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu