Lähdön epäonnistuminen vei samalla Valtteri Bottakselta MM-pistejohdon

Tänään ajettiin kauden kolmas formula F1  osakilpailu  Unkarin Budapestissa Hungaroringin radalla. 

Hungaroring.svg

Kaavion lähde Wikipedia.

Unkarin osakilpailu on kuulunut F1 -sarjaan vuodesta 1986 lukien. Voittajaluettelosta löytyy mm. Mika Häkkinen (vv.1999-2000), Kimi Räikkönen (v. 2005) ja Heikki Kovalainen (v. 2008).

****

Eilisestä  aika-ajoa  hallinnut kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton näytti tänään lähdöstä maaliin, että hän on lajin  Number One. Toisesta lähtöruudusta lähtenyt Valtteri Bottas epäonnistui lähdössä ja putosi sijalle 7.  Loppujen lopuksi Bottas nousi sijalle 3.  Lähdön epäonnistuminen vei samalla Valtteri Bottakselta MM-pistejohdon Lewis Hamiltonille.  Päivän yksi kovin suorittaja oli toiseksi ajanut Max Verstappen, joka ennen lämmittelykierrosta ajoi rengasvalliin ja vaurioitti pahoin autoa. Tallin mekaanikot saivat kuitenkin nippa nappa ennen lähtöä auton kuntoon.

Tänään ajetussa varsinaisessa kilpailussa muodostui kolmen kärki:  

  1. Lewis Hamilton 2. Max Verstappen  3. Valtteri Bottas     

Kimi Räikkönen jäi eilisessä aika-ajossa viimeiseksi (2o.) ja nousi tänään sijalle  16.

Kilpailun kulku    –  Tulokset

2020   Driver  Standing       –    Constructor Standings

2020  F1 tallit  –   F1 tallien kuljettajat 

Tallien välinen pistetilanne kertoo, että maineikas Ferrari -talli on suurissa vaikeuksissa. Kolmen osakilpailun perusteella voi todeta, ettei Ferrari -talli ole tällä kaudella enää yksin  johtavan MB-tallin kovin haastaja.  Red Bull ja Racing Point -tallit sekä takavuosien maineikas McLaren -talli ovat nousseet Ferrarin haastajiksi.

****

Kuluvalle lyhentyneelle F1-kaudelle on  merkitty tässä vaiheessa  vielä yhteensä seitsemän  osakilpailua (Britannian  osakilpailut 31.07-02.08.2020 ja 07-09.08.2020, Espanjan osakilpailu 14-16.08.2020, Belgian osakilpailu 28-30.08.2020, Italian osakilpailut  04-06.09.2020 ja 11-13.09.2020  sekä Venäjän osakilpailu 25-27.09.2020).

Euroopan ulkopuolisia osakilpailuja, jos niitä yleensä ajetaan, ei ole vielä vahvistettu.

****

Kuljettajien sopimus- ja pestuumarkkinat jatkuvat.  Valtteri Bottaksen MB-tallissa jatkamisen puolesta ovat pistäneet  luotettavuutensa  peliin  maineikkaat   Mototorsport  ja Autosport  -lehdet.  Itse Valtteri Bottas totesi muutama päivä sitten, että neuvottelut ovat kyllä käynnissä, mutta sopimusta ei ole allekirjoitettu. Niin, mistäs MB-talli muuten yleensä löytäisi Bottasta parempaa kuljettajaa .

Sen sijaan nelinkertainen maailmanmestari Sebastian Vettel on sopimusta vailla. Ferrarilta lähtemään joutunut  Sebastian Vettel on italialaisen verkkolehden  mukaan tekemässä sopimuksen Racing Pointin -tallin kanssa.

Reuters uutisoi eilen, että  mukaan Renault on tekemässä Unkarissa  protestin Racing Point  -tallista liittyen auton osien kopiointiin. Kopioinnissa on kyse epäilystä, että Racing Pointin epäillään  kopioineen autonsa etujarruihin Mercedeksen -tallin  jäähdytysosia.

Autosport   uutisoi tähän liittyen, että myös itse  MB-talli  voi  tutkinnan/rangaistuksen  kohteeksi, jos tietoja on tallin toimesta annettu Racing Point  -tallille.

Vielä yksi kuljettajan pestuu-uutinen. Viime viikolla tuli vahvistus, että kaksinkertainen maailmanmestari  (vv.2005-2006)  Fernando Alonso  palaa takaisin F1-kuljettajaksi  Renault -talliin.

****

Lopuksi asian vierestä

Kuusinkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on maailmalle levinneen uutisen mukaan “opettanut”  Roscoe -koiransa  vegaaniseen ruokavalioon. Britannian eläinlääkäriliiton puheenjohtaja Daniella Dos Santos toteaa  The Sun  -lehdessä , että tasapainoinen ruokavalio on  koiralle välttämätön ja, että lihassa on tärkeitä vitamiineja ja koirien tarvitsemia ravintoaineita. Maailmanmestarin tempaukset viime aikoina ovat  olleet omalaatuisia.  Niin, kun rahaa on enemmän kuin omiksi tarpeiksi. Roscoe  koira  tienasi pari vuotta sitten mallitoimiston maskottina palkkiona 530 puntaa (= 700 dollaria)  päivältä ja tottakai koiralla  on oma   Instagram -tili    ml.toinen Coco -koira

 

 

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu