Maailman antidopingtoimisto Wadan mukaan Venäjälle pitää määrätä neljän vuoden panna

Eilen ja tänään on maailmalla uutisoitu maailman antidopingtoimisto Wadan suosituksesta määrätä Venäjälle neljän vuoden panna kansainvälisiin urheilukilpailuihin (ks. uutisointia BBC –   ARD –  ReutersYLE).

****

Venäjän Wadalle antamassa dopinglaboratoriodatassa  on todettu olleen poistettuja tai muutettuja tietoja positiivisten dopingtestien tiedoista.

Wada ratkaisee  Venäjän aseman 09.12.2019. Jos Wadan suositus tulee päätökseksi,  Venäjän joukkueet suljetaan suurista kansainvälisistä urheilukisoista  neljäksi vuodeksi. Venäjä ei myöskään voi isännöidä suuria urheilutapahtumia. Myös Venäjän olympiakomitean ja paralympiakomitean johtoryhmän jäsenille asetettaisiin porttikielto kansainvälisiin urheilutapahtumiin.

Venäjä on yksi ensi  kesän jalkapallon miesten EM-turnauksen järjestäjämaista. Miten sen osalta asia ratkaistaan ?

***

Venäjän presidentti Vladimir Putin “ otti  lokakuussa (10.10.2019)  kantaa maansa dopingvalvontaan.  Teemme Wadan kanssa aktiivista yhteistyötä ja haluamme  täyttää kaikki vaatimukset, joita Wadalla on on Venäjää kohtaan, Putin totesi tuolloin. Mitä nyt Kremlissä ajatellaan ?

****

Alkaa olla  pitkä uutislista Venäjän  valtiojohtoisesta dopingista.

McLaren Investigation Report  → Lue asiasta mm. Ylen uutinen.

Doping -epäilystä vapaat venäläiset urheilijat voinevat kilpailla   ANA  -tunnuksella (Authorised Neutral Athletes) mm. ensi vuoden Tokion kesäolympiakisoissa.

***

P.s. Tasan 80 vuotta sitten  26.11.1939 Mainilan laukaukset olivat suuri valeuutinen. Tämä Venäjän  toiminta doping -peittelyssä  kuuluu samaan sarjaan.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu