Maailman suurin  suunnistustapahtuma koronapandemian  puristuksessa

Ensi viikonvaihteessa Rovaniemellä   järjestetään  maailman suurin  suunnistustapahtuma Jukolan viesti  (Napapiiri -Jukola).

Jukolan viestin kilpailuhistoria alkaa vuodesta 1949 miesten osalta ja naisten – Venlojen viestin –  osalta vuodesta 1978.

****

Jukolan viestiin on tulossa  tänä vuonna  järjestäjien ilmoituksen mukaan 12 500  suunnistajaa 12:sta  eri maasta, joka on n. 5 000  vähemmän kuin viime vuonna kertaalleen peruttuun tapahtumaan. Koronapandemia on näkynyt  myös vaikeutena saada riittävästi  vapaaehtoista  talkooväkeä.

***

Luen tässä valtiollisen Ylen  uutista:  “Jukolan viestin koronaturvallisuus kuumentaa tunteita suunnistuspiireissä “. Massiivisen yhteislähdön koronaturvallisuus huolettaa suunnistajia.  Lapin sairaanhoitopiirin ylilääkäri Markku Broas  sanoo tuossa Ylen uutisessa, että Jukolan viestin koronaturvallisuus on  riittävällä tasolla. Urheilun aktiivisena seuraajana en pysty ottamaan  kantaa puolesta, enkä vastaan, ovatko järjestelyt  terveysturvallisuuden suhteen riittävät.

Rovaniemen kaupunki varautuu viikonlopun Jukola-suunnistustapahtumaan tarjoamalla  ilman ajanvarausta  ilmaiseksi koronatestausta

****

Jukolan viesti on yleensä järjestetty   kesäkuun 13. ja 19. päivän välillä. Tänä vuonna tapahtuma on kaksi kuukautta myöhempänä tavanomaisesta ajankohdasta. Säätila ennusteiden mukaan näyttäisi olevan lauantaina Venlojen viestiin aikaan pilvinen ja jatkuvan läpi sunnuntain vastaisen yön  pilvisenä  ja välillä sateisena. Aurinko nousee Rovaniemen korkeudella klo 5 jälkeen ja laskee klo 21,30 jälkeen. Miesten viestissä ei ilman otsalamppua tule pärjäämään, kuten kesäkuun  heleässä säässä.

Jukolan viestin tapahtumia voi seurata  TV:n ja radion välityksellä (TV la 13,30 ja la 22,45 sekä Yle Puhe klo 13,45 ja 22,45)

*****

Voittajaseurat:  Miehet  1949   –   Naiset  1978

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu