Maailmanennätykset on tehty rikottavaksi – ennen pitkää

Moni yleisurheilun ystävä seurasi tänään Tokion olympiakisojen yleisurheilussa miesten 400 metrin aitajuoksua.  Ihmetys ja hämmästys oli  Norjan Karsten Warholmin   juoksema uusi maailmanennätys  45,94  (Tulokset). Kovaa juoksivat  myös toiseksi juossut USA:n Rai Benjamin 46,17 ja kolmanneksi juossut Brasilian Alison Dos Santos 46,72.

Itse kukin voi  muistella, mikä on mieleen jäänyt hetki olympiakisojen yleisurheilussa. Koulupoikana valvoin vuoden 1968 Meksikon olympiakisojen yleisurheilua. Bob Beamonin  voittotulos 890 miesten pituushypyssa on kyllä muistissa. Mutta tietysti Lasse Virénin juoksema 10 000 m:n maailmanennätys  vuoden 1972 Münchenin olympiakisoissa on unohtumaton. Toki paljon muitakin ikimuistettavia hetkia muistuu  olympiakisoista mieleen

Miesten 400 metrin aitajuoksun maailmanennätyksen kehitys

***

Aiemmin naisten 3-loikassa Venezuelan Yulimar Rojas hyppäsi uuden maailmanennätyksen 15,67 (Tulokset).

Naisten 3-loikan maailmanennätyksen kehitys

****

Tokion olympiakisojen mitalitaulukkoa  johtaa tällä hetkellä (03.08.2021)  Kiina ennen USA:ta ja Japania. Huomiota kiinnittää sijalla 5 koodinimellä  ROC oleva Venäjä. Tämä uutinen on käytännössä harhaanjohtava.

***

Yleisurheilun ystäviä  ympäri maailmaa  on  raivostattunut Valko-Venäjän olympiakomitean käyttäytyminen.  Valko-Venäjän  joukkueeseen kuuluva  Krystsina Tsimanouskaya  saatettiin  vastoin tahtoa Tokion Hanedan lentokentälle Valko-Venäjän olympiakomitean johtohenkilöiden  toimesta . Tarkoitus oli  palauttaa Krystsina Tsimanouskaja Valko-Venäjälle, koska Tsimanouskaja oli arvostellut maansa urheilujohtoa. 

****

World Athletics – world records

Eräitä maailmanennätyksiä on edelleen voimassa, vaikka ennätyshetkellä ei dopingvalvonta ja -testaus ollut nykyisellä tasolla.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu