Maastohiihdon maailmancupista tulossa torso

Ensi viikonvaihteessa pidetään Davosissa  maastohiihdon maailmancupin osakilpailu ilman Norjan, Ruotsin ja Suomen joukkueita.

Suomen Hiihtoliitto tiedotti viime viikolla, ettei maastohiihtomaajoukkue kilpaile maailmancupissa joulukuussa. Tiedotteen mukaan  näkemyksiä tilanteesta jaettiin Ruotsin ja Norjan valmentajien sekä lääkärien kesken.

Eilen uutisoitiin, että Norja  jää pois myös maastohiihdon  Tour de Skiltä.  Norja  jää  todennäköisesti pois kaikista  muistakin maastohiihdon maailmancupeista  ennen helmikuun lopulla alkavia Oberstdorfin MM-kisoja.

Suomen ja Ruotsin osalta ei vielä ole ratkaistu, osallistuvatko maat Tour de Skil’le ja muihin maastohiihdon maailmancupin kilpailuihin ennen Oberstdorfin MM-kisoja. YLE  uutisoi eilen, että maastohiihtäjille on joka tapauksessa tulossa yli kuukauden tauko maailmancupin kisoista.

Kauden maastohiihdon maailmancupista tulossa torso (Rukan maailmancupin jälkeen tilanne maailmancupissa  – Naiset  –  Miehet – ).

Norja päätös maastohiihdon osalta koskettaa myös perinteisiä Salpausselän  kisoja, jotka on tarkoitus pitää jo tammikuussa 22-24.01.2021.

 

****

Mäenlaskussa maailmancup jatkuu nyt viikon vaiheessa  lentomäen MM-kisoilla  Planican jättiläismäessä. Norja on mukana ja myös Suomikin. Mutta mielenkiintoa herättää Itävalta, jossa sekä A – että B -joukkue on ollut viime aikoina enemmän tai vähemmän koronaviruksen kourissa. 

Kansainvälisen Hiihtoliiton (FIS) mäkihypyn uudella italialaisella  kilpailujohtajalla  Sandro Pertile’llä  on todettu vast’ikään  koronatartunta.

Perinteinen Saksan-Itävallan mäkiviikko (28.12.2020-06.01.2021) on tarkoitus hypätä ilman yleisöä.

****

Yhdistetyssä on kalenteriin merkitty  maailmancupissa seuraavaksi Ramsaun kilpailut. Tätä kirjoittaessa ei ole tietoa, pidetäänkö  lainkaan kilpailut ja, jos pidetään, mitkä maat osallistuvat kilpailuihin.

****

Aiemmin täällä pohdiskelin, että  saa nähdä kuinka paljon joudutaan peruuttamaan maailmancupin pohjoismaisten hiihtolajien  kilpailuja koronapandemian tai lumenpuutteen johdosta.  Mitenkään varmaa ei tässä ole, missä muodossa – jos ollenkaan – Oberstdorfin MM-kisat toteutetaan.

****

List of FIS Cross-Country World Cup champions
List of FIS Ski Jumping World Cup champions
List of FIS Nordic Combined World Cup champions

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu