Maineikkaan F1-tallin romahdus kotiradalla

Tänään ajettiin formula F1-sarjan osakilpailu maineikkaan Ferrari-tallin kotiradalla Monzassa.

Jo aikaisemmissa kauden osakilpailuissa on näyttänyt, ettei  Ferrari – tallissa ole kaikki tällä hetkellä kunnossa. Molemmat tallin kuljettajat  Sebastian Vettel ja Charles Leclerc joutuvat  tänään keskeyttämään. 

Isäntämaan urheilulehti  otsikoi näin.

MM-pistetaulukossa Ferrari -tallin kuljettajat ovat kaukana kärjestä ja tallien välisessä kilpailussa talli löytyy vasta sijalta 6.

2020   Driver  Standing       –    Constructor Standings

 

****

Tämän  päivän kilpailu muodostui yllätyksellisesti, sillä  kolmen parhaan maaliintulojärjestys  oli tämä:

1) Pierre Gasly 2) Carlos Sainz Jr. 3) Lance Stroll 5) Valtteri Bottas  7) Lewis Hamilton  13) Kimi Räikkönen

Kilpailun kulku     —   Tulokset

Vaikka Lewis Hamilton jäi tänään sijalle 7, on hän etenemässä kohti seitsemättä maailmanmestaruutta ja samalla ohi Michael Schumacherin  menestyneimmäksi F1-kuljettajaksi (Maailmanmestaruudet – osakilpailuvoitot  –  palkintosijat  – paalupaikat  jne).

Kimi Räikkönen on Lewis Hamiltonin ohella  monissa muissa F1-  kaikkien aikojen   tilastoissa kärjessä tai kärkipäässä (mm. ajetut osakilpailut, nopein kierros, MM-pisteet yhteensä , palkintosijojen  määrä).

—–

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu