Miesten kiekonheitossa  tehtiin uusi maailmanennätys

Miesten kiekonheitossa tehtiin  viikonvaihteessa uusi  maailmanennätys.   USA:n Oklahomassa  pidetyissä kilpailuissa  Liettuan Mykolas Alekna heitti uusiksi   ME- ja kauden kärkilukemiksi 74,35 . Vielä tulosta ei ole hyväksytty uudeksi ME-tulokseksi, vaikka WA:n sivulla niin uutisoidaan. 

Samoissa Oklahoman kilpailuissa  heitti  Kuuban Yaime Perez  naisten kiekonheiton  kauden kärkilukemiksi   73,09.

****

Kiekonheiton kaikkien aikojen   lista       Women  –    Men

Kuten huomataan, tuoreen ME-kiekonheittäjän isä  – Virgilijus Alekna– on kaikien aikojen listassa kolmantena. Kaksi tulosta  on vielä 10-parhaan listassa, jotka  on heitetty 1980-luvulla.

Naisten kiekonheitossa kauden kärkiheitttäjä on  kaikkien aikojen listassa vasta sijalla 9. Sijoilla 1-8 olevat tulokset on heitetty 1980-luvulla.

Yleisurheilun maailmanennätykset

Aika-ajoin käydään keskustelua, että  pitäisikö vanhat (maailman/ennätykset  siirtää historian arkistoon ja aloittaa uusien ennätysten rekisteröinti  tästä ajasta.

***

Kauden kansainvälinen yleisurheilukausi alkaa ensi lauantaina Timanttiliigan kisoissa (2024 kalenteri) Kiinan Xiamenissä (aikataulu). MTV3  lähettää  kisat klo 13,55 alkaen.

Yleisurheilussa ovat kesäkuussa  07 –12.06.2024   EM-kisat Roomassa.  

Pariisin olympiakisojen yleisurheilu  käydään elokuussa 01-11.08.2024

Kotimaan yleisurheilussa tärkeimmät kisat ovat Paavo Nurmi GamesMotonet GP -sarja , Kalevan Kisat  ja Ruotsi maaottelu

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu