Mitali on taas keihäsmiesten varassa

 Rooman   yleisurheilun EM-kisat päättyvät tänään. Suomen mitaliodotukset eivät ole ihan toteutuneet odotetulla tavalla. Suomi on kyllä  saavuttanut tähän mennessä  jo 10 pistesijaa (sijoille 4-8).

Tänään on ohjelmassa  miesten  keihäänheiton loppukilpailu, johon ainoana maana Suomi sai kolme heittäjää mukaan (Qualification).   

Puolivuosisataa sitten – Rooman EM -kisoissa 1974 – Suomi saavutti 10  mitalia.  Nyt ollaan kaukana tuosta menestyksestä.

Käykö nyt peräti  niin, että Suomi jää kokonaan mitalitta – kuten vuonna  2018   Berliinin  EM-kisoissa. Mitali tuskin irtoaa  tänään  miesten keihäänheitossa alle 85 metrin tuloksella.  Kaikki loppukilpailuun eilen selvinneet heittivät  karsinnassa yli 80 m.

Olin  aiemmmin blogissani  täällä vähän varovainen puhumaan etukäteen mitalimääristä. Sen sijaan puhuin täällä kyllä  monissa  lajeissa pistesijoille yltämisestä.

Kotimaan media ei ennen kisoja malttanut olla (esim. 1  ja esim. 2)  hehkutamatta mitaliodotuksista. Minkälainen ”leukojen loksutus”  huomenna on kotimaan mediassa.

Suomen menestys EM-kisoissa vv.1934-2022 

****

Isäntämaan Italian menestys yllättää ja ihmetyttää, kun katsoo mitalitaulukkoa. Italia on maana  yltämässä  kaikkien aikojen  (taulukko ei ajantasalla) suurmenestykseen EM-kisojen historiassa. Italia on saavuttanut yhteensä jo 20 mitalia ja tänään on vielä jaossa 10 loppukilpailun mitalit.

****

EM- kisojen kaikkien aikojen mitalitaulukko

****

Pariisin kesäolympiakisojen  avajaisiin  (26.07-11.08.2024)  on enää aikaa 1,5 kuukautta.

Yleisurheilussa mitalit olympiakisoissa ovat paljon tiukemmassa kuin EM-kisoissa ( Toplists  — World Rankings).

En lähde tässä ennakoimaan Suomen mitaliodotuksia yleisurheilussa saatikka muissa lajeissa.  Suomen olympiakomitean tavoite on kaikkinensa 2 mitalia (ks. strategian  sivu  14 – Saavutamme olympialaisista 10 mitalia).

Maailmalla on julkaistu monia veikkauksia, mitkä maat tulevat Pariisin olympiakisoissa menestymään. Suomelle noissa ennakoidaan 1-2 mitalia.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu