Monella eurooppalaisella yleisurheilun mahtimaalla ei mene Budapestissä  hyvin 

Budapestin yleisurheilun MM-kisojen  mitalitaulukko herättää ihmetystä. Kisoja on  käyty viime lauantaista 19.08.2023 lähtien.  Monella eurooppalaisella yleisurheilun mahtimaalla on mitalimäärä vaatimaton  (vielä nolla), suorastaan  surkea (esim.  Ranska ja Saksa) .

USA on odotetusti mitalitaulukon ylivoimaisessa johdossa. Pohjoismaista Norjalla on kolme mitalia (1-1-1) ja Ruotsilla kaksi mitalia I(1-1-0). Suomen mitalitili on tässä vaiheessa yksi mitali (0-0-1). Norjan  ja Ruotsin mitalitili kasvanee vielä ainakin yhdellä  mitalilla.  Suomen  mitalitili  voi myös vielä kasvaa (naisten moukarinheitto ja miesten keihäänheitto)   ja eilinen   Wilma Murron   pronssimitali saada jatkoa.

 ***

Norjan suurjuoksija Jakob Ingebrigtsen   koki eilen miesten 1 500 m:llä  suoranaisen nöyryytyksen, kun voittoa tullutkaan.  Ylimielinen (epäurheilijamainen)   käytös välierissä sai laajaa arvostelua.  Ingebrigtsen on 5 000  m:llä kuitenkin yksi  voittajasuosikeista.

***

Ruotsin  Nato -jäsenyyden ratifioinnilla omaa politiikkaansa tehneet Unkarin  pääministeri Viktor  Orbán  ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan  on nähty Budapestin MM-kisojen   katsomossa.

***

Budapestin MM-kisat käydään hienolla stadionilla. Kisojen järjestelyt on pääosin hoidettu hyvin.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu