Monessa urheilulajissa kaudesta  2020 tulee lyhyt tai tapahtuma peruuntuu kokonaan

Olemme päivittäin lukeneet uutisia urheilutapahtumien  peruuntumisesta. Merkittävin urheilutapahtuman peruuntuminen tältä vuodelta on Tokion olympiakisojen siirtäminen vuoden  2021 puolelle.

Merkittävien  kansainvälisten  urheilutapahtumien  peruutuslista on jo pitkä (mm. moottoriurheilu, tennis, pyöräily, yleisurheilu, jalkapallo  jne).

****

Suomen Olympiakomitea  linjasi tiedotteessaan koronaviruksen huomioon ottamisen lajiliitoissa ja seuratoiminnassa.

Taloudellisesti tilanne muodostuu vaikeaksi koko suomalaisessa urheiluelämässä.

Tuossa Olympiakomitean tiedotteessa mainitaan mm., ettei  yhdistyslakiin perustuen seuran sääntöjen mukaisia jäsenmaksuja tarvitse palauttaa.

Toimintamaksuista todetaan, ettei niitä  tarvitse palauttaa, jos harjoitukset ja tapahtumat siirretään myöhempään ajankohtaan tai järjestetään vaihtoehtoista toimintaa. Myös sääntömääräisen yhdistyksen kokouksen pitäminen  ja tilinpäätöksen laatimisajankohdan siirtäminen tuodaan esille. Eli tärkeitä asioita yhdistyksen hallitukselle/johtokunnalle.

****

Mitä sitten kotimaassa tapahtuu.

Pesäpalloliiton tiedotteessa todetaan, että kaikki sarjat alkavat aikaisintaan 1.6.2020. 

 

Suomen Palloliiton  tiedotteessa todetaan, että kaikki kevään maaottelut jäävät pelaamatta.

Veikkausliigan kauden 2020 käynnistyminen on siirtynyt koronvirustilanteen takia kesäkuulle.

*****

Yleisurheilun puolelta saatiin tällä viikolla tieto, että Paavo Nurmi Games  siirtyy kesäkuulta elokuulle (11.08.2020). Mitä sitten tapahtuu muulle kilpailukalenterille  (mm. Pariisin EM-kisat, Kalevan kisat, Suomi-Ruotsi maaottelu jne) ) jää nähtäväksi.

 

****

Suomen Suunnistusliiton tiedotteessa mainitaan, että Suunnistusliitto tekee päätökset kilpailukauden jatkon osalta ja tiedottaa päätöksistä nettisivuillaan viimeistään 17.4.2020.  Miten käy esim. Jukolan viestille ?

***

Tässä muutamia ajankohtaisia asioita esille  urheilua seuraavan penkkiurheiijan näkökulmasta.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu