Urheilutapahtumien   järjestäjät ovat joutuneet koronaviruksen puristuksiin

Kirjoitin täällä aiemmin  kaksi blogia koronaviruksen vaikutuksesta urheilutapahtumiin (29.01.2020   ja 12.02.2020).

Noiden blogien jälkeen alettu suoraan otsikoida ja kysyä , voiko Tokion olympiakisat peruuntua.  New Yorkin suurlehti otsikoi muutama päivä sitten, että järjestäjillä on vain huonoja vaihtoehtoja.

****

Ampumahiihdon seuraava maailmancup on Nove Mestossa  (05-08.03.2020). Siellä on tehty päätös, että kilpailut käydään  IBU:n tämän päivän tiedotteen mukaan ilman yleisöä. Kontiolahti on järjestysvuorossa 12-15.03.2020. YLE uutiso tänään, ettei  sairaana saa tulla  kisapaikalle.

Hiihtolajien maailmancupit (maastohiihto, mäenlasku , yhdistetty , alppihiihto, freestyle, lumilautailu) jatkuvat vielä kolme viikkoa. En ihmettelesi, jos joissakin noissa tapahtumissa päädytään Nove Meston kaltaiseen ratkaisuun.

Jääkiekon  MM-kisat  järjestetään 8.–24.05.2020   Sveitsin Zürichissä  ja Lausannessa. Sveitsin liittoneuvosto ilmoitti perjantaina, että yli tuhannen hengen yleisötapahtumat on kielletty ainakin  15.03.2020 saakka koronaviruksen takia.

****

Yleisurheiluihmisenä kiinnostaa, mitä tapahtuu  monille kevään suurille kaupunkimaratoneille (mm. Pariisi ja Lontoo) ja Timanttiliiigan osakilpailuille. Tämän hetken näkemys on, että peruutuksia/ajankohdan siirtoja tulee

Formula F1 kausi 2020 käynnistyy puolentoista viikon päästä Australian Melbournessa. Shanghain huhtikuun osakilpailu on jo  peruutettu, mutta miten käy sitä ennen Vietnamin osakilpailun osalta.

Kilpapyöräilyn osalta Giro d’Italia  (09-31.05.2020) voi joutua myös pohdittavaksi. Myös tenniksen  osalta ollaan joutumassa   vaikeisiin ratkaisuin.

****

Tässä oli nyt vain murto-osa lähikuukausien  kilpailutapahtumista, joiden järjestäjät ovat  joutumasssa koronaviruksen  johdosta vaikeisiin ratkaisuihin. Ja kyllähän tämä on meillä ja muualla monille urheilua seuraaville ennen kokematon tilanne.

****

P.s. En unohtanut jalkapallon EM-kisoja, jonne Fifan rankingissa  (58:s) heikoimpana Pohjoismaana Suomikin selvityi. Edessä on myös EM-kisoja osalta vaikeita ratkaisuja, jos koronaviruksen leviämistä ei ole saatu hallintaan.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu