Nähdäänkö tällä kaudella Suomen lippua F1 -formuloiden palkintojenjaossa ?

F1-formuloiden kausi  alkaa ensi viikonvaiheessa Bahrainin osakilpailulla ja päättyen marraskuussa  Abu Dhabin  osakilpailuun.

Alkavalla kaudella on F1-autoihin tehty paljon muutoksia (tässä sama Suomeksi).

Alkavaan kauteen luo oman varjonsa Venäjän hyökkäys Ukraineen. Tästä on seurannut  mm.  Sotshin  osakilpailun peruuttaminen ja  Haas -tallissa venäläisen kuljettajan Nikita Mazepinin  sopimuksen irtisanominen.

****

Kauden 2022 tallit   ja kuljettajat  —–  F1 –maailmanmestarit  1950-2021

****

Suomalaisittain kautta tarkastellessa suurin muutos on, että Kimi Räikkonen   lopetti  F1-uransa  viime kauteen ja Valtteri Bottas siirtyi MB-tallista Alfa Romeo -talliin.

Nähdäänkö tällä kaudella Suomen lippua  F1 -formuloiden palkintojenjaossa entiseen malliin (Kimi Räikkkönen 103 ja Valtteri Bottas 67 kertaa palkintojenjaossa). Voi olla, ettei Suomen lippua  tällä kaudella nähdä palkintojen jaossa niin usein kuin  viime vuosina.

***

Mitä kaikkea  nämä sääntömuutokset muuttavat  tallien välisiä voimasuhteita, vai  jatkavatko MB -talli ja Red Bull -talli hallintaa viime vuosien malliin. Viime kauden 2021 perusteella Ferrari  ja  McLaren -tallien arvoidaan  olevan nousussa.

Miten sitten  7-kertaisen maailmanmestarin  Lewis Hamiltonin  ja viime kauden maailmanmestarin Max Verstappenin välinen kilpa etenee  alkavalla kaudella. Ainakin se päättyi viime kaudella enemmän tai vähemmän omituisesti.

***

F1-sarjan tv-oikeudet ovat siirtyneet  Viasatille   C Morelta . Tutut selostajat  ja kommentaattorit jatkavat pääosin uudella kanavalla.

****

Ralliautoilun  MM-sarjassa on jo alkaneella kaudella Suomen lippu  nähty palkintojenjaossa  Kalle Rovanperän ja Esapekka Lapin  toimesta.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu