Naiset ja miehet hiihtävät  maailmancupissa yhtä pitkillä matkoilla

FIS  (Kansainvälinen hiihtoliitto) teki  toukokuussa  päätöksen, jonka mukaan  naiset ja miehet hiihtävät  maailmancupissa yhtä pitkillä matkoilla alkavalla kaudella 

Kilpailevat matkat ovat alkavalla kaudella  sprintti, 10 kilometriä, 20 kilometriä ja 50 kilometriä sekä yhdistelmäkilpailu on 20 kilometriä (10+10 km).

Ensi talven  Planican  MM-kisoja päätös ei vielä koske. 

Kauden 2022-2023 maastohiihdon kalenteri  

Maastohiihdon maailmancup alkaa Rukalla  marraskuun lopulla 25-27.11.2022. Kauden tärkeimmät kilpailut käydään pohjoismaisten  hiihtolajien MM-kisoissa Planicassa helmi-maaliskuussa. 

Ks. tästä maastohiihdon  naisten     ja miesten maailmanmestarit  sekä  olympiakisojen  mitalistit eri matkoilla.

*****

Syyskuussa Zürichissä pidettyyn   Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n  kokoukseen  saapui paikalle myös venäläisdelegaatio. Tämä oli liikaa Norjan delegaatiolle, joka poistui kokouksesta. 

Kansainvälisen hiihtoliiton pääsihteeri Michel Vion lausunto Bild-lehdelle  venäläisten ja valkovenäläisten hiihtäjien mahdollisesta paluusta kisaladuille on kuumentanut  tunteita monissa  hiihtomaissa.

Ruotsin hiihtotähdet  ovat valmiita MM-boikottiin, jos venäläiset vapautetaan kisaladuille.

Suomen hiihtoliitto   suhtautuu kielteisesti venäläisurheilijoiden osallistumisen hiihtolajien kansainväliseen kilpailutoimintaan. 

Eräät Venäjän maajoukkueen hiihtäjät  ja  valmentajat eivät ole pysyneet puolueettomina Ukrainan sodasta. 

Kansainvälinen olympiakomitea (IOC/KOK) heti Venäjän hyökättyä 24.02.2022 Ukrainaan antoi helmikuussa kaikille kv-liitoille suosituksen sulkea Venäjä kv-toiminnasta. Tuota suositusta ovat lähes kaikki kv-liitot noudattaneet.

****

Muiden hiihtolajien kalenterit kaudella 2022-2023

 Mäkihyppy   Yhdistetty  – Alppihiihto  –      Freestyle  –  Lumilautailu

       

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu