Nouseeko Kaisa Mäkäräinen maailmancupin palkintosijojen määrässä ykköseksi

Tänään suomalaiset  penkkiurheilijat ovat iloinneet ampumahiihtäjä  Kaisa Mäkäräisen upeasta voitosta Oberhofissa. Ylen selostaja mainitsi, että tämä  on 85:s kerta (27 voittoa)  Kaisa Mäkäräisellä maailmancupissa palkintokorokkeella.

Ampumahiihdon maailmanmestaruuskilpailut pidetään helmikuussa (13-23.02.2020)  Italian Anterselvassa. Kaisa Mäkäräisen voitto tänään Oberhofissa nostatti menestystoiveita, jos vain ammunta on kohdallaan.

Kaisa Mäkäräisestä on tulossa – jos palkintosijoja kertyy talven mittaan lisää  – kaikkien aikojen ykkönen naisten ampumahiihdon maailmancupissa. Näin on, jos vertailuperusteena  pidetään palkintokorokesijojen määrää. Ruotsin Magdalena Forsberg ylsi maailmancupissa  87 kertaa (42 voittoa) palkintokorokkeelle. Magdalena Forsbergin muut saavutukset (olympiavoitot ja maailmanmestaruudet) ovat sitten Kaisa Mäkäräisen saavutuksia suuremmat. 

Ampumahiihdon kaikkien aikojen suurin nimi on tietysti  Norjan Ole Einar Bjørndalen olympia- ja MM-mitaleinen sekä maailmancupin palkintosijoineen.

Näitä maailmancupin palkintokorokesijoja  talviurheilussa on muutama suomalainen , jotka yltävät  suurempaan määrään kuin Kaisa Mäkäräinen. Yhdistetyssä Hannu Manninen saavutti  maailmancupissa 90 kertaa (48 voittoa) palkintokorokoesijan. Mäenlaskussa  Janne Ahonen ylsi peräti 108 kertaa  (36 voittoa) palkintokorokkeelle. 

Tässä on epävirallinen kaikkien aikojen lista palkintokorokesijoista  mäenlaskun,  yhdistetyn ja maastohiihdon maailmancupissa.

****

P.s. Mainittakoon, että moottoriurheilun   F1-sarjassa Kimi Räikkönen on saavuttanut urallaan 103 kertaa (21 voittoa)  palkintokorokesijan.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu