Nouseeko Suomen sijoitus  jalkapallon rankingissa EM-kisojen jälkeen

Jalkapallon viime vuodesta siirretyt EM-kisat alkavat tänään ja kestävät 11.07.2021 saakka.

Suomi on ensimmäistä kertaa mukana EM-kisoissa.  Siitä on riittänyt hehkutusta marraskuusta 2019 lähtien ja jatkuu  edelleen. Toisten mielestä esim. valtiollisella Ylellä on mennyt jo vähän  överiksi.

Suomella on tällä hetkellä  jalkapallossa Pohjoismaista huonoin rankingsijoitus.  Tanska on sijalla 10, Ruotsi sijalla  18, Norja sijalla  42 , Islanti sijalla 52 ja  Suomi sijalla 54.  Nouseeko Suomen sijoitus  jalkapallon rankingissa EM-kisojen jälkeen.

Suomi pelaa alkupelit  B-lohkossa, jossa ovat Belgia, Tanska ja Venäjä. Belgia on  tällä hetkellä em. rankinglistan ykkönen , Tanska sijalla 10 ja Venäjä sijalla 38.

****

Suomi ei lähde suosikkina yhteenkään alkusarjan otteluun, joten tasapeli tai voitto alkusarjan ottelussa  olisi enemmän kuin yllätys myös saksalaiselle Kicker -lehdelle.  Mainittu lehti ei juurikaan noteerannut Suomea, vaan tylytti Suomen EM-turnauksen heikompien  joukkueiden joukkoon.  

Mutta lehdet kirjoittaa, mitä kirjoittaa.  Suomella on mahdollisuudet  tehdä ”Islannit”, ei vielä ehkä nyt näissä EM-kisoissa, vaan seuraavissa  vuoden 2022 MM-kisoissa (jos Suomi sinne yltää)   Muistamme Islannin  sensaatiomaisen tasapelin Argentiinaa vastaan vuoden 2018 MM-kisoissa.

**** 

Otteluohjelma

UEFA European Championship

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu