Obertsdorfin MM-kisat päättyivät  kuninkuuunmatkan mitalijärjestyksestä tuomaristoratkaisuun

Tänään oli Obertsdorfin MM-kisojen päätöspäivä ja viimeinen laji perinteisen tyylin miesten 50 km yhteislähdöllä.

Maaliintulojärjestys ei ollut tämän tulosluettelon mukainen 1) Emil Iversen 2) Aleksandr Bolshunov  3) Simen Hegstad Krüger.

Jos katsot em.  linkin lopusta otsikon Disqualified  alta, sieltä löytyy nimi  Johannes Høsflot Klæbo.

Maaliviivan ylitti ensimmäisenä Johannes Høsflot Kläbo, mutta tuomarineuvosto hylkäsi (tästä syystä)  hänen hiihtonsa.

Ruotsin SVT jatkoi pitkään  asian jauhamista, vielä enemmän kuin Norjan NRK.

Oliko sitten  tuomariston ratkaisu oikea  Johannes Høsflot Kläboa kohtaan. Kyllähän perusteet tuomariston ratkaisulle löytyvät. Tuskin asian käsittely tähän päättyy.  Norjan suurin päivälehti  puhui jo oikeudellisesta avusta Kläbolle.  Ja onhan Norjan Hiihtoliitolla rahaa ja vahva edustus FIS:n  johtopaikoilla.

***

Hyvä sentään, ettei tuomaristo päätynyt “nahkapäätökseen” eli kultamitalin jakamiseen. Venäjän Hiihtoliitto vaati nimitäin kultamitalia Aleksandr Bolshunoville, vaikka hän ylitti maaliviivan kolmantena.

Muistuu mieleen vuoden 1982 Oslon MM-kisat ja tuomariston ratkaisu miesten 4 x 10 km:n viestin  mitaleista. Maailmanmestaruus jaettiin Norjan ja silloisen Neuvostoliiton kesken. Eikä tässä kaikki myös pronssimitali jaettiin Suomen ja silloisen Itä-Saksan kesken.

 

***

Obertsdorfin MM-kisojen mitalitaulukko:

 
Rank Nation Gold Silver Bronze Total
1  Norway 13 11 7 31
2  Austria 4 1 2 7
3  Sweden 2 2 3 7
4  Germany* 2 2 2 6
5 RSF Flag Russian Ski Federation 1 3 1 5
6  Slovenia 1 1 4 6
7  Poland 1 0 1 2
8  Finland 0 2 1 3
9  Japan 0 1 2 3
10   Switzerland 0 1 0 1
11  France 0 0 1 1
Totals (11 nations) 24 24 24 72

P.s. Ennen kisoja blogissani arvioin Suomella olevan 1-5 mitaliin mahdollisuudet. Suomi sai kolme mitalia, enemmän  kuin edellisissä vuoden 2019 Seefeldin  MM-kisoissa. Mutta mihinkään riemunkiljahduksiin Suomen Hiihtoliitolla  ei ole  perusteita, sillä Suomella on varsin kapea kansanvälinen kärki joka lajissa.

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu